Κορονοϊός: Τι δείχει μεγάλη έρευνα σε όλη την Ευρώπη για τα εμβόλια – Τι πιστεύουν οι πολίτες (video)

Μια μεγάλη έρευνα αναφορικά με τον κορονοϊό οργάνωσαν σε τέσσερις χώρες οι εταιρίες «Redfield» και «Wilton Strategies» σε συνεργασία με το «Euronews», το οποίο και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα.

Στο ερώτημα κατά πόσον είναι πρόθυμοι να εμβολιασθούν, η πλειονότητα σε Ιταλία και Βρετανία δηλώνουν πολύ πρόθυμοι να το κάνουν, ενώ στη Γερμανία αλλά τη Γαλλία οι 4 στους 10 είναι κατά του δωρεάν η έστω του μη ακριβού εμβολιασμού.

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, για τους Γάλλους έχει σημασία με ποιο σκεύασμα θα εμβολιασθούν, ενώ αντίθετα, το 72% των Βρετανών φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη και στα τρία εμβόλιαPfizer/BioNTech», «Moderna», «AstraZeneca»), που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ισχύει και για τους Γερμανούς. Πάνω από τους μισούς Ιταλούς ανησυχούν, ωστόσο, για τον τύπο εμβολίου που λαμβάνουν.

Κατά τα άλλα, σε μεγάλο βαθμό δυσαρεστημένοι είναι στη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου τα εμβολιαστικά προγράμματα έχουν πολλά προβλήματα, ενώ σημαντικό ποσοστό στην Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία δηλώνει πρόθυμο να έχει ένα διαβατήριο εμβολιασμών για όλες τις περιστάσεις αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να είναι μόνο για διεθνή ταξίδια. Οι Γερμανοί είναι λιγότερο ενθουσιώδεις και Γάλλοι είναι περισσότερο αντίθετοι με το 38% να απορρίπτει πλήρως την ιδέα.

Βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια του μαζικού εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη και οι γενικότερες συμπεριφορές μπορούν να αλλάξουν. Οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματά τους όσον αφορά στον εμβολιασμό έδωσαν στους ηγέτες τροφή για σκέψη.

Την ίδια ώρα που… έρχεται στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού (το Bloomberg έκανε γνωστό τι θα περιλαμβάνει και πώς θα λειτουργεί), ενώ υπάρχει συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να έχει ισχύ και εκτός ΕΕ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...