Κορονοϊός: Τι αλλάζει στις 11 Ιανουαρίου – Πότε σταματάει το SMS στο 13033 (video)

Μια «κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του 2021» προέκυψε κατόπιν των μέτρων χαλάρωσης κατά την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, πρέπει τις ημέρες αυτές να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να καταφέρει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άνοιγμα των σχολείων.

Τι αλλάζει στις 11 Ιανουαρίου

Από τις 11 Ιανουαρίου και μετά αναμένεται – σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής,

  • Να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away
  • Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία
  • Τα κομμωτήρια
  • Οι επιχειρήσεις μανικιούρ-πεντικιούρ.

Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και να επανέλθουν οι μαθητές στην κανονικότητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συστήνουν το κλιμακωτό ωράριο και διενέργεια rapid test.

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει σχετικά με το αν θα αρθεί ή όχι η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες ως επακόλουθο του lockdown.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, από τις 11 του μήνα θα επιμηκυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα, δηλαδή θα ξεκινά στις 22:00 ξανά, όπως ίσχυε την περίοδο των εορτών, ώστε να διευκολυνθεί το click away καθώς και όσες επιχειρήσεις θα ανοίξουν και πάλι.

Αν όμως πάρει αναστολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου τότε πιθανό είναι και να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00.

SMS στο 13033

Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, τα SMS θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για αρκετές εβδομάδες ακόμα χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά. Ακόμη και να αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (πράγμα που δεν έχει καν υπονοηθεί), το 13033 είναι κανονικότητα και τις πρώτες ημέρες (ή και μήνες της νέας χρονιάς).

Υπενθυμίζεται ότι:

Για μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), υπάρχουν τρεις επιλογές: SMS, εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Για την αποστολή SMS, πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • 1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • 3 Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • 5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση

Η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...