Κορονοϊός: Θύελλα για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη – «Γι’ αυτό βάλαμε συγγενείς μας» (video)

Πολλές είναι οι αντιδράσεις με το θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη, θέμα που έχει πάρει και πολιτική χροιά και το οποίο ανέδειξε και η «Αυγή» με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

«Η ενέργεια του Δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για τη διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων. Πίσω από την απόφαση του Δημάρχου κρύβονται άλλες σκοπιμότητες». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πέρασε στην αντεπίθεση. Η απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα να ζητήσει την παραίτησή του επειδή το όνομά του εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εμβολιασμών εκτός σειράς δεν τον βρήκε σύμφωνο.

Ο κ. Τσαβλής, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι λειτούργησε ως γιατρός και δεν σκέφτηκε το πολιτικό κόστος. «Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα, πουθενά την παρανομία, όταν καλούμε από το Υπουργείο Υγείας και από τον ΕΟΔΥ να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Πέντε εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια»

«Παραβρέθηκα στον εμβολιασμό ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους. Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εμβολιαζομένων.

Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ειδοποιήθηκαν άτομα τα οποία θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παραβρεθούν στο ίδρυμα Άγιος Παντελεήμονας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παρά τις προσπάθειες 5 από τα 17 εμβόλια πετάχτηκαν στα σκουπίδια», τόνισε ο κ. Τσαβλής κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την δική του εκδοχή.

Όταν ρωτήθηκε αν μέσα στα άτομα που εμβολιάστηκαν βρίσκονται συγγενικά του πρόσωπα απάντησε: «Καλέσαμε πρώτα υγειονομικούς οι οποίοι είπαν ότι θα περιμένουν τη σειρά τους διότι δεν θα ερχόντουσαν άμεσα εκεί λόγω των καιρικών συνθηκών. Καταλήξαμε μετά από προσπάθειες και αφού εμβολιάσαμε και κάποιους από τους συνοδούς εργαζομένων σε συγγενικά μας πρόσωπα. Εμβολίασα δύο συγγενικά μου πρόσωπα ηλικίας 78 και 48 ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε την απόφαση αποπομπής του επειδή το όνομα του κ. Τσαβλή εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εμβολιασμών εκτός σειράς του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των προσώπων που εμβολιάστηκαν παρατύπως βρίσκονται η μητέρα και ο αδερφός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε και η «Αυγή» με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, και ακολούθησε την Παρασκευή (26/02) διαγραφή «γαλάζιων» στελεχών. Την ίδια ημέρα θέση πήρε με καυστική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο των αρίστων». Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των δύο και από τις θέσεις που κατέχουν στο Δήμο.

Το Σάββατο (27/02) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη διαγραφή των «γαλάζιων» στελεχών τόνισε: «Δεν μπορεί να παραγραφεί το πλιάτσικο με τα εμβόλια».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή (26/02), απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου. «Θα το ξαναπώ: Δεν είναι παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι”. Ο καθένας θα πρέπει να νιώσει την ευθύνη που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζει τη διαδικασία», υπογράμμισε…

Εισαγγελική παρέμβαση

Για το θέμα του ρουσφετολογικού εμβολιασμού των γαλάζιων στελεχών υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για να διακριβωθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...