Κορονοϊός: Θετικοί 30 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Η έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως επηρέασε και τον ΟΑΣΘ. Συνολικά 30 εργαζόμενοι, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με τον αριθμό αυτό να μεταβάλλεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο thestival, έχουν ληφθεί 600 δείγματα από εργαζόμενους και κατά τη διάρκεια της Τρίτης 10/11 αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από τα μοριακά τεστ για COVID-19.

«Ακολουθούμε τον ρυθμό της πόλης. Εφαρμόζουμε πιο αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ», σημείωσε ο κ. Σκόδρας.

Αναφορικά με την ιχνηλάτηση των επαφών για όσους βρέθηκαν θετικοί, ο κ. Σκόδρας ανέφερε πως πάνω από 150 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μοριακά τεστ για να υπάρξει ασφάλεια και προστασία για όλους.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ απέστειλε αίτημα προς τον ΕΟΔΥ, έτσι ώστε κλιμάκιό του να προβεί στη διενέργεια rapid test στους εργαζόμενους.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επηρεαστεί από το γεγονός η συχνότητα των δρομολογίων, ή να τροποποιηθεί εξαιτίας των θετικών στον κορωνοϊό εργαζόμενων, αφού όπως είπε, ο αριθμός τους είναι μικρός.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο 24ωρο (9/11) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα με 41 θανάτους, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα ανήλθε στα 413.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...