Κορονοϊός: Θετικό βρέφος μόλις 22 ημερών – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου (video)

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Πάτρας, μετά την είδηση ότι ένα βρέφος μόλις 22 ημερών μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Το παιδάκι, νοσηλεύεται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει έντονα συμπτώματα, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

Σημειώνεται, πως αρχικά το βρέφος εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών το απόγευμα της Κυριακής (22/2), όπου και διαγνώσθηκε θετικό στην Covid-19. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αν και το μωρό είναι εμπύρετο, δεν έχει εμφανίσει άλλα συμπτώματα, με τα πρώτα σημάδια να δείχνουν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την υγεία του παιδιού.

Παράλληλα, στην Αθήνα, στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται διασωληνωμένο από την προηγούμενη εβδομάδα ένα βρέφος 20 ημέρων.

Συγκεκριμένα, το μωρό μεταφέρθηκε την Τετάρτη (17/2), λίγες ημέρες μετά την γέννησή του, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αφού διαγνώστηκε με κορονοϊό. Ωστόσο, παρουσίασε έπειτα έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Αγλαϊα Κυριακού, το οποίο που διαθέτει ΜΕΘ Covid-19 για παιδιά.

Το νεογέννητο διασωληνώθηκε και βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Η κατάσταση του είναι σταθερή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...