Κορονοϊός: Θέμα με τους καταψύκτες και στην Ιαπωνία – Πάνω από 1.000 δόσεις εμβολίων στα «σκουπίδια»

Ένα δυσάρεστο περιστατικό αναφορικά με την πανδημία σημειώθηκε στην Ιαπωνία, καθώς περισσότερες από 1.000 δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού καταστράφηκαν και χρειάστηκε να βρεθούν στα «σκουπίδια», αφού δεν αποθηκεύτηκαν στις απαιτούμενες θερμοκρασίες εξαιτίας της δυσλειτουργίας ενός καταψύκτη.

Το συμβάν έγινε γνωστό τη Δευτέρα (1/3) από το υπουργείο Υγείας, στο πρώτο περιστατικό αυτού του είδους στη χώρα.

Σημειώνεται, πως η Ιαπωνία, έγινε το τελευταίο μέλος της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων βιομηχανιών, που ξεκίνησε την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, στις 17 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής έχει παραλάβει τρία φορτία με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που περιλάμβαναν 1,4 εκατομμύριο δόσεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το εν λόγω εμβόλιο πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία περίπου -75 βαθμών Κελσίου.

Ένα ιατρικό ινστιτούτο ανέφερε πως η βλάβη στον καταψύκτη σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα 172 φιαλίδια με το εμβόλιο, ήτοι 1.032 δόσεις, να καταστούν άχρηστα, σύμφωνα με το υπουργείο, που δεν κατονόμασε το ινστιτούτο αυτό.

Αυτά συμβαίνουν και στην… Ελλάδα

Όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, μετά από ένα περιστατικό αλλοίωσης ολόκληρης παρτίδας εμβολίων και συγκεκριμένα 216 δόσεων, λόγω βλάβης στα ψυγεία στο κέντρο Υγείας Ιωαννίνων στις 4/2, το σκηνικό… επαναλήφθηκε.

Συγκεκριμένα, στις (9/2), η βλάβη του ψυγείου στο οποίο φυλάσσονταν, αυτή τη φορά στο φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποτέλεσε την αιτία για την καταστροφή 75 φιαλιδίων εμβολίων, με αποτέλεσμα να πάνε… χαμένες 375 δόσεις.

Οι αναφορές σε εμβόλια που πήγαν, ωστόσο, «στράφι» συνεχίστηκαν, καθώς την 1η Μαρτίου, αρκετές δόσεις εμβολίων πετάχτηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Ναύπακτο εξαιτίας διακοπών ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open TV, σε εμβολιαστικό κέντρο της 1ης ΥΠΕ, στην οδό Ακαδημίας, όπου γίνονται περίπου 150-160 δόσεις την ημέρα έπεσε το ρεύμα το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής. Το επόμενο πρωί διαπιστώθηκε από τους υπεύθυνους ότι τα εμβόλια (όλα της AstraZeneca) ήταν για πέταμα καθώς είχαν ήδη αχρηστευθεί.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη Ναύπακτο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, μια βλάβη στο δίκτυο της πόλης, αχρήστεψε ψυγείο στο κέντρο Υγείας και αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί για σήμερα και αύριο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...