Κορονοϊός: Θα εμβολιαστούν και αυτοί που έχουν νοσήσει

Στο θέμα του εμβολιασμού ατόμων που έχουν ήδη νοσήσει από τον κορονοϊό, τοποθετήθηκε, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό, περιλαμβάνονται κανονικά στο σχέδιο του εμβολιασμού.

Όπως ανέφερε, θα εμβολιαστούν με τη σειρά προτεραιότητας που ενδείκνυται η ομάδα στην οποία ανήκουν (πχ ηλικιωμένοι), αλλά σε κάθε περίπτωση «δεν αποκλείεται από εμβολιασμό κάποιος που έχει νοσήσει».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, διευκρίνισε ότι αποτελούσε διαφορετικό ζήτημα ο μη εμβολιασμός ατόμων που έχουν νοσήσει με κορονοϊό κατά τη διάρκεια της μελέτης των εμβολίων.

Όπως εξήγησε, στη διάρκεια της μελέτης έπρεπε να βγουν συμπεράσματα για τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα εμβόλια σε ανθρώπους που δεν έχουν μολυνθεί. Αν εφαρμοζόταν το αντίθετο, τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην ήταν ακριβή.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...