Κορονοϊός: Τέσσερα τα θετικά κρούσματα από τους ταξιδιώτες στο Ντουμπάι

Τέσσερα φαίνεται πως είναι, μέχρι στιγμής, τα θετικά κρούσματα κορονοϊού, από τους Έλληνες που ταξίδεψαν στο Ντουμπάι για να περάσουν τις ημέρες των εορτών και την Πρωτοχρονιά σε μια, δήθεν, covid free χώρα, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αν και οι θετικοί στον ιό έχουν αυξηθεί.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μέχρι στιγμής έγιναν 207 rapid test ενώ η επιστροφή των ταξιδιωτών από τη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη συνεχίζεται. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι βρέθηκαν θετικοί δυο από τους ταξιδιώτες.

Όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλα κρούσματα κορονοϊού. Για το ένα από τα 4 κρούσματα έχει γίνει γνωστό ότι πρόκειται για μια γυναίκα που μένει στο κέντρο της Αθήνας. Την γυναίκα παρέλαβε από το αεροδρόμιο βαν της Πολιτικής Προστασίας και την μετέφερε στο σπίτι της, όπου θα μείνει σε καραντίνα για 14 μέρες.

Η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, έγινε μετά και τις εικόνες που ανέβηκαν στα social media, από πάρτι χωρίς προφυλάξεις στα οποία συμμετείχαν και πολλών επώνυμοι του εγχώριου lifestyle καθώς και επιχειρηματίες. Γεγονός που κινητοποίησε και την κυβέρνηση το σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες των πτήσεων από Ντουμπάι έπρεπε να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που έχουν κάνει στα Εμιράτα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...