Κορονοϊός: Τέσσερα μπαρ, ένα πάρτι, ένας γάμος και δυο κηδείες έκαναν τη ζημιά στην Κοζάνη (video)

Δεν θέλει και πολύ για να γίνει τελικά η ζημιά και να μπει μια ολόκληρη περιφερειακή ενότητα σε μπελάδες και περιορισμό. Αυτό αποδεικνύει η περίπτωση της Κοζάνης, όπου από απλές καθημερινές κοινωνικές δραστηριότητες προκλήθηκε η διασπορά του κορονοϊού και φτάσαμε στο πρώτο τοπικό lockdown της δεύτερης φάσης της πανδημίας.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα όσα είπε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει πώς και γιατί η Κοζάνη έφτασε στην καραντίνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kozanimedia.gr, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε πως τέσσερα στοιχεία έκαναν τη ζημιά:

Το πρώτο έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης, τα οποία, μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ονομαστικά και συγκεκριμένα, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Το δεύτερο είναι η αναφορά του σε συγκεκριμένο «πάρτι» που πραγματοποιήθηκε στο Χρώμιο, με συμμετοχή 70 ατόμων, το οποίο, οδήγησε στην εμφάνιση 11 κρουσμάτων!

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα, στο εν λόγω πάρτι ο γιος του ιδιοκτήτη γιόρτασε τα γενέθλιά του, με τη συμμετοχή πολλών νεαρών.

Μάλιστα, η εκδήλωση αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε και την εστία κάποιων κρουσμάτων στην κωμόπολη της Αιανής.

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τη στενή, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Χαρδαλιάς, σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (μέσω μετακινήσεων).

«Τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα και την πλήρωσε η Κοζάνη!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο κύριος Χαρδαλιάς έχει να κάνει με δυο κηδείες και ένα γάμο, που, όπως εξήγησε, ήταν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού στην ΠΕ Κοζάνης.

ΕΟΔΥ: 27 κρούσματα σε σύνολο 402 τεστ την Παρασκευή

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, χθες Παρασκευή, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

Πηγή: kozanimedia.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...