Κορονοϊός: Τεράστια πίεση στα νοσοκομεία Αττικής – «Λειτουργούν τελευταία στιγμή, χωρίς σχέδιο» (video)

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται το σύστημα υγείας, με την ΠΟΕΔΗΝ να κρούει προειδοποιητικό «καμπανάκι». Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε ότι τα νοσοκομεία της Αττικής ζορίζονται σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε, η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας των τελευταίων ημερών ενδέχεται να οδηγήσει – όπως όλα δείχνουν – σε νέα παράταση του lockdown στην Αττική, κάτι που θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση των ειδικών το απόγευμα της Παρασκευής (26/2)

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, την Πέμπτη (25/2) σημειώθηκαν πάνω από 160 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, όμως, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, οι προσελεύσεις στα τεπ θετικών περιστατικών νέων ανθρώπων ήταν πολλαπλάσιες. Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αττικό» άνοιξαν μία νέα κλινική 31 κλινών, η οποία γέμισε σε μόλις μία εφημερία.

«Λειτουργούν τελευταία στιγμή, χωρίς σχέδιο»

Όπως τόνισε επίσης, συνεχώς μπαίνουν στη «μάχη» νέες ΜΕΘ για κορονοϊό, με έλλειψη ωστόσο σχεδίου και προετοιμασίας, ενώ γενικές ΜΕΘ μετατρέπονται με τη μεταφορά των διασωληνωμένων γενικών περιστατικών σε άλλες ΜΕΘ (Αγία Όλγα, Ερυθρός Σταυρός).

«Λειτουργούν τελευταία στιγμή, χωρίς σχέδιο με προσωπικό που μετακινείται από άλλα τμήματα ή νοσοκομεία», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Κλείνουν τμήματα να εξοικονομήσουν προσωπικό για να καλύψουν ΜΕΘ και κλινικές κορονοϊού και για να εξασφαλίσουν χώρους νοσηλείας ασθενών με Covid».

Στις 42 οι διαθέσιμες κλίνες

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχονται πλέον στις 42 από τις 284 στο σύνολο. Κατά αυτόν τον τρόπο προκύπτουν κατειλημμένες οι 242. Οι διαθέσιμες κλίνες μπαίνουν σε λειτουργία από την Παρασκευή (26/2).

Αυτή είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

 • Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύονται 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 45 ασθενείς στις 45 κλίνες. Πρόσθεσαν μία κλίνη στο βρογχοσκοπικό.
 • Νοσοκομείο ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 16 ασθενείς στις 28 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Ελπίς: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
 • Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 16 κλίνες.
 • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Αττικό: Νοσηλεύονται 32 ασθενείς στις 33 κλίνες.
 • Νοσοκομείο Θριάσιο: Νοσηλεύονται 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.
 • Ερυθρός Σταυρός: Ξεκινάει το βράδυ με 14 κλίνες και περιμένουν ήδη περιστατικά.
 • Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Νοσηλεύεται ένας ασθενείς στις 9 κλίνες.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...