Κορονοϊός: Τέλος το «click away» για τα καταστήματα Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές» – Τι ανακοινώθηκε

Σε αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της στις «κόκκινες περιοχές» (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα), προχωρά ξανά η εταιρία Jumbo, (όπως και στις 11/12), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (03/02).

Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, έκανε γνωστό ότι η απόφαση να ανοίξει τα μαγαζιά της με «click in shop» και «click away» στις κόκκινες περιοχές, τελικά, αποδείχθηκε «μη φιλική προς τους πελάτες» κι έτσι, έλαβε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρίας

«Μετά την ανακοίνωση του νέου πλαισίου λειτουργίας του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας με τις μεθόδους click inside και click away, η αρχική μας πρόθεση ήταν να μην λειτουργήσουμε τα καταστήματα Jumbo στις περιοχές αυτές. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα παράπονα των πελατών μας και το συμφέρον των εργαζομένων της Jumbo και της εθνικής οικονομίας, αναθεωρήσαμε την αρχική μας πρόθεση και καταβάλαμε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά.

Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες μας, δεν μας επιτρέπει εν τοις πράγμασι να λειτουργούμε με τον τρόπο που συμβιβαστικά επιλέξαμε, και, επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Με λύπη προχωρούμε λοιπόν σε νέα αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων Jumbo στις «κόκκινες» περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) από αύριο, Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων μας».

Αυτό είναι το μήνυμα που εμfανίζεται από την Τρίτη 3/2 στους επισκέπτες της ιστοσελίδας www.e-jumbo.gr:

Jumbo

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προς Άδωνη: Το λιανεμπόριο δεν ανοιγοκλείνει από τα τηλεπαράθυρα

Εντωμεταξύ, λίγες ημέρες νωρίτερα, την έντονη αντίδρασή του για τη φημολογία περί νέας αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων και επαναφοράς του συστήματος του click away (δεν είχε οριστικοποιηθεί ακόμη το μέτρο επαναφοράς του click away, το οποίο αποφασίστηκε κατά την επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής 29/1) εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, με επιστολή προς τον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε ειδικούς επιστήμονες και μη, να ανακοινώνουν από τα τηλεπαράθυρα τρόπους λειτουργίας των καταστημάτων μας, οδηγώντας την εμπορική κοινότητα σε νευρική κρίση. Οι υγειονομικοί, τη γνώμη των οποίων σεβόμαστε απόλυτα, προτείνουν υγειονομικά πρωτόκολλα, οι έμποροι προτείνουν τις βέλτιστες λύσεις για τη λειτουργία της αγοράς και εσείς, η κυβέρνηση, αποφασίζετε και αναλαμβάνετε την ευθύνη» σημείωσε στην επιστολή του ο κ. Καφούνης.

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Άδικος ο διαχωρισμός click away – click in shop σε «κόκκινες» περιοχές

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων την Παρασκευή (29/01) που αφορούν στο λιανεμπόριο, επισήμανε ότι «τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες, δημιούργησαν λάθος εικόνα για έναν κλάδο με καταστήματα και επιχειρηματίες που σέβονται απόλυτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οδηγώντας στον άδικο διαχωρισμό του click away και click in shop, στις “κόκκινες” περιοχές».

Θυμηθείτε πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, με βάση τα έκτακτα μέτρα που έχουν ισχύ έως τις 8 Φλεβάρη και ξεκίνησαν στις 30 Ιανουαρίου, με τη χώρα χωρισμένη σε «κόκκινες» και «κίτρινες» περιοχές (επανήλθε ο χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...