Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων – Πρόστιμα «φωτιά»

Οι έλεγχοι για τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αντιμετώπισης της έξαρσης της πανδημίας συνεχίζονται από τις Αρχές, καθώς και η επιβολή προστίμων για όσους δεν υπακούν σε όσα έχουν ανακοινωθεί, μετά το lockdown.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Πέμπτη, 12.11.2020 συνολικά 68.711 ελέγχους και κατέγραψαν 2.116 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού για τον κορονοϊό.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 248.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρία καταστήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.685)

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη αποστολή sms

3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων κατά την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, (σταθμοί διοδίων ,ΜΜΜ πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ), καθώς και στην τήρηση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά .

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000€ και συνολικά 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καταστήματα στην Περιφέρεια Αττικής

β) Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000€ και συνολικά 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά επτά χιλιάδες εννιακόσιες ογδόντα εννέα (7.989) κλήσεις που αφορούσαν

α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και

β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Με την εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων και του αυστηρότερου lockdown το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα το βράδυ στις 21.00 τα μικτά κλιμάκια επικεντρώνουν τη δράση τους στην επιτήρηση των νέων μέτρων, ώστε να υπάρξει ανατροφοδότηση για τον χρόνο ισχύος των μέτρων και του αντίκτυπου αυτών στο περιορισμό της διασποράς του SARS COV-2.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...