Κορονοϊός: Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής – Μόλις 22 οι κενές ΜΕΘ (video)

Εξαιρετικά δύσκολη συνεχίζει να είναι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στην Αττική (παραμένει σε καθεστώς καθολικού lockdown έως τις 28 του μήνα) λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, καθώς οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 ανέρχονται στις 22 στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, μέσα σε μια ημέρα προσπαθούν να ανοίξουν 15 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού, με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού και παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των γενικών ΜΕΘ που είναι ελάχιστες και δεν φθάνουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Νέες κλίνες σε «Αττικό» και «Θριάσιο»

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, με έγγραφο της 2ης ΥΠΕ που απέστειλε στις 16 Φεβρουαρίου, εντέλλεται το Νοσοκομείο «Αττικό» να ανοίξει 10 νέες κλίνες ΜΕΘCOVID και το «Θριάσιο» να ανοίξει 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID μέσα σε μία ημέρα. Μάλιστα επειδή δεν έγιναν οι προσλήψεις, όπως αναφέρει το έγγραφο, μετακινήθηκαν γιατροί από άλλα Νοσοκομεία του Πειραιά.

«Μπαλώνουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλη»

«Εξ αιτίας αυτού εγγράφως δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία Νίκαιας, Τζάνειο, Θριάσιο να μειώσουν τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά λόγω των μετακινήσεων των γιατρών», εξήγησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Σχεδιασμός του ποδαριού για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

«Τελευταία στιγμή προσπαθούν να ανοίξουν ΜΕΘ κορονοϊού με μετακινήσεις γιατρών από το υστέρημα άλλων νοσοκομείων και την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων γενικών ΜΕΘ όταν είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς, γενικά περιστατικά, βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Εξαρτημένη η ζωή τους από τις διαθέσεις των ιδιωτικών ΜΕΘ αφού δεν επιτάσσονται και δεν τις διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ όπως των δημοσίων νοσοκομείων», συμπλήρωσε.

«Χθες, (σ.σ. Πέμπτη 18/2) στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής είχαμε λιγότερες εισαγωγές μάλλον λόγω κακοκαιρίας. Για παράδειγμα στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» που στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν πάνω από 20 περιστατικά κορωνοϊού χθες εισήχθησαν 8 ασθενείς. Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι 46 στις 60 διαθέσιμες κλίνες», ανέφερε ο ίδιος.

Αυτή είναι η εικόνα για τα νοσοκομεία της Αττικής

  • Νοσοκομείο ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες. Ακόμη δεν άνοιξαν επί πλέον κλίνες
  • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Σωτηρία: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Γεννηματάς: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ελπίς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ. 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Αττικό: 16 ασθενείς στις 23 κλίνες. Ετοιμάζεται η καρδιοχειρουργική μονάδα να δοθεί ως ΜΕΘ κορωνοϊού 10 κλινών με μετακινήσεις ιατρών.
  • Νοσοκομείο Θριάσιο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Σχεδιάζουν να μειώσουν αντίστοιχες κλίνες της γενικής ΜΕΘ για να αναπτύξουν ακόμη έως 5 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού, με μεταφορά των διασωληνωμένων ασθενών σε άλλες ΜΕΘ.

Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για 1.460 νέα κρούσματα στη χώρα με διασπορά σε πολλές περιοχές, 28 θανάτους σε 24 ώρες και 325 διασωληνωμένους.

Την ώρα που ανησυχεί τους επιστήμονες η μεγάλη διασπορά των μεταλλάξεων, ενώ βλέπουν ότι είναι κάτω από το 1 το RT, καθώς αποδίδει το lockdown, στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...