Κορονοϊός: Συνεχίζεται η «ασφυξία» στα νοσοκομεία – «Κάθε ημέρα πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ» (video)

Συνεχίζει για ακόμα ένα 24ωρο να είναι ασφυκτική η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει ότι από τα 2.588 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα την Πέμπτη (25/3), τα 1.317 εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Οι υγειονομικοί καλούνται να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς οι διασωληνομένοι ασθενείς στις ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει τους 700 (συγκεκριμένα 706), ενώ το «τσουνάμι» εισαγωγών στα νοσοκομεία συνεχίζεται με αποτέλεσμα ορισμένα εξ’ αυτών να μην είναι σε θέση να δεχτούν πλέον άλλα άτομα για νοσηλεία.

«Μεταφέρονται ασθενείς από κλινική σε κλινική για να βρουν οξυγόνο»

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού. Για παράδειγμα στο Αττικόν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μεταφέρονται ασθενείς από κλινική σε κλινική για να βρουν οξυγόνο, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 250 ασθενών με covid που νοσηλεύονται σε αυτό.

Επίσης, στο Αγία Όλγα που εφημερεύει την Πέμπτη, όλες οι κλίνες κορονοιού είναι κατειλλημένες με περιστατικά και δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. «Προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία, έβαλε 18 ράντζα στις κλινικές κορονοιού», αναφέρει, σημειώνοντας πως στο Γεννηματάς πέθανε διασωληνωμένος ασθενής 37 ετών εκτός ΜΕΘ. Σημειώνεται, ότι την Τρίτη (23/3) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή και ένας 70χρονος που βρισκόταν για ημέρες διασωληνομένος εκτός εντατικής.

«οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής είναι πολλαπλάσιοι»

«Στη πραγματικότητα οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής είναι πολλαπλάσιοι, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοιού, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο έχει 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία εισάγουν στις Εντατικές κυρίως δικούς τους νοσηλευομένους και όχι νέα περιστατικά.

«Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπάρχει πολυήμερη λίστα αναμονής, σήμερα βρίσκονται 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ που εξυπηρετούνται με ηλικιακά κριτήρια», τόνισε επίσης, καταγγέλλοντας ότι κάθε ημέρα ασθενείς καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, όπως στη Νίκαια (11 θάνατοι), στο Τζάνειο (4 θάνατοι), στο Θριάσιο (4 θάνατοι), στο Ελπίς (4 θάνατοι) στο Παμμακάριστος (2 θάνατοι), στο Γενηματάς (5 θάνατοι).

Ελάχιστες πλέον οι κενές κλίνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, κενές κλίνες ΜΕΘ καταγράφονται μόνο πέντε στο Αττικόν και τρεις στον Ερυθρό. Όλες οι υπόλοιπες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλλημένες…

Κικίλιας: Γιατροί του ΕΣΥ και ιδιώτες, θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί

Σημειώνεται, ότι το Θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/03) κατά τη διάρκεια της συνεφημέρευσής του με τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Υγείας, σε δηλώσεις του τόνισε πως για μια ακόμη νύχτα, ιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό είναι στα νοσοκομεία μας,  κάνοντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση. «Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο πατριωτικό τρόπο που θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να δείξουν το σεβασμό τους στην Πατρίδα ενόψει των εορτασμών των 200 ετών» επισήμανε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εφημερεύουν μαζί τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όπως την Τετάρτη (25/3) το «Ερρίκος Ντυνάν», και με τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, όπως το 251 Γ.Ν.Α και το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. πρόσθεσε ο Β.Κικίλιας και ευχαρίστησε όλους για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν κάνει.

«Συνομίλησα με έναν- έναν με τους συγγενείς και τους ασθενείς που περίμεναν στην εφημερία και η συμπεριφορά, ο επαγγελματισμός και η προσφορά της ιατρικής επιστήμης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι υποδειγματικά.

Έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας- δημόσια Νοσοκομεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια,  στρατιωτικά Νοσοκομεία,  ιατροί του ΕΣΥ, ιδιώτες ιατροί –  με σθένος, πίστη και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος του «Ερρίκος Ντυνάν», Θεμιστοκλής Χαραμής, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που επισκέφθηκε το νοσοκομείο σε ημέρα εφημερίας, εξήγησε πως «το ‘Ερρίκος Ντυνάν’ ζει μια πρωτόγνωρη διαδικασία, συμμετέχοντας στις εφημερίες του ΕΣΥ. Όλο το προσωπικό και οι γιατροί μας είναι εδώ, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και νομίζω ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα συμβάλλουμε κι εμείς να περάσουμε όλη αυτή τη δυσκολία της πανδημίας».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...