Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Αμαλιάδας – Χειρούργησαν ασθενή που ήταν θετικός

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και τις 14/12, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, οι οποίοι τη Δευτέρα 7/12 ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, που εισήχθη στο νοσοκομείο με οξύ επεισόδιο κήλης.

Συγκεκριμένα, η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας βρίσκεται αποδεκατισμένη, καθώς γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορέας, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα.

Τι προηγήθηκε

Όπως αναφέρει το partrisnews.gr λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο ασθενής χειρουργήθηκε και μετά την επέμβαση υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου προέκυψε θετικό, δημιουργώντας αναστάτωση σε όσους είχαν έρθει τις προηγούμενες ώρες σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής, πριν εισαχθεί στο χειρουργείο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πύργου και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική για εξέταση, με τις πληροφορίες, επίσης, να κάνουν λόγο ότι το προσωπικό που ήρθε σε επαφή μαζί του είχε λάβει μέτρα προστασίας, λόγω του ότι εκεί λειτουργεί η μονάδα covid και άρα δεν απαιτήθηκε να μπουν και αυτοί σε προληπτική καραντίνα.

Πάντως, η διευθύντρια της κλινικής κα Αγγελάκου, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο, παρότι δεν εφημέρευσε την Τετάρτη 9/12, λειτουργεί κανονικά με το προσωπικό που διαθέτει.

Γνωστοποίησε δε, ότι η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων και η ίδια είχαν επικοινωνία χθες το πρωί με τον ΕΟΔΥ για το σοβαρό αυτό θέμα, όπου έλαβαν σχετικές οδηγίες για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...