Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κοζάνη μετά από χειροτονία σε μονή – Πέντε ιερείς θετικοί

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα του Εμπορίου έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού, ύστερα από χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes.gr, που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάςπέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19, αμέσως μετά την εκκλησιαστική εκδήλωση.

Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας

Φαίνεται πως στη χειροτονία παρευρέθη σημαντικός αριθμός κόσμου από το χωριό Εμπόριο Κοζάνης, σύμφωνα με πηγές από την τοπική κοινωνία.

Σαν αποτέλεσμα, υπάρχει έντονη ανησυχία για μεγάλη διασπορά της πανδημίας στην περιοχή, καθώς αρκετοί δεν φορούσαν μάσκα και δεν κράτησαν αποστάσεις.

Rapid test

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, με κινητές μονάδες που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου rapid test με τη μέθοδο drive trhough στην περιοχή, ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει έξαρση της μετάδοσης του ιού καθώς και πόσο μεγάλη είναι αυτή.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ένας ακόμη Αρχιμανδρίτης από την Κοζάνη έχασε πρόσφατα τη ζωή του, μετά από επιπλοκές της Covid-19, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με το εν λόγω περιστατικό. Ο Αρχιμανδρίτης, νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...