Κορονοϊός: Συναγερμός στην Κοζάνη – Δεκάδες κρούσματα σε ψυχιατρική κλινική

Ανησυχία επικρατεί σε ψυχιατρική κλινική στην Κοζάνη, ύστερα από τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ τροφίμων και εργαζομένων.

Όπως μετέδωσε το prlogos.gr, τρεις εργαζόμενοι και 17 τρόφιμοι της ψυχιατρικής κλινικής Σπινάρη της Κοζάνης αποτελούν τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

Σε απομόνωση τέθηκαν οι κοντινές επαφές των κρουσμάτων και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα στο θεραπευτήριο για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό site, τουλάχιστον επτά ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Η κοινότητα της κλινικής με πληθυσμό 330 ατόμων ελέγχεται επαναλαμβανόμενα με νέες δειγματοληψίες τόσο στους 200 τροφίμους της κλινικής, όσο και στους 130 εργαζόμενους.

Το προσωπικό είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τη διαχείριση της κατάστασης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τα 130 τεστ της Τρίτης 8/12 τέσσερα μόνο ήταν θετικά, τα οποία προστέθηκαν στα υπόλοιπα 16 των προηγούμενων ημερών.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...