Κορονοϊός: Συναγερμός στην Καλλιθέα – Δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο (video)

Την ώρα που οι Αρχές και οι επιστήμονες είναι σε εγρήγορση, ώστε, μετά και τα νέα μέτρα, να αποφευχθεί το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα, ενώ οι μεταλλάξεις προκαλούν τρόμο, σήμανε «κόκκινος» συναγερμός στην Καλλιθέα, όπου έχουν κατγαραφεί δεκάδες κρούσματα σε νηπιοτροφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρώτη ασθενή που εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου, οι διαδοχικές ιχνηλατήσεις οδήγησαν σε άνω των 65 θετικών στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του Ιανουαρίου εργαζόμενη του Εθνικού νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα εντοπίστηκε θετική. Ακολούθησαν, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα μοριακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα 10 εργαζόμενοι αλλά και 7 παιδιά να ανιχνευτούν ως φέροντες τον ιό.

Στην πρώτη ιχνηλάτηση που έγινε στο στενό περιβάλλον των κρουσμάτων αυτών – δηλαδή σε γονείς και προσωπικές επαφές – βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32. Στη δεύτερη ιχνηλάτηση, σε ευρύτερο κύκλο, τα κρούσματα άγγιξαν, όμως, τα 65, σημαίνοντας «κόκκινο» συναγερμό στον ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ προσπαθεί να βρει τα τμήματα που πήγαιναν τα μικρά παιδιά και θα ανακοινωθούν ποια σχολεία θα κλείσουν. Εντός του νηπιοτροφείου λειτουργεί, παράλληλα, και παιδικός σταθμός που έχει 100 παιδιά.

Στο επίκεντρο τα παιδιά

Ιδιαίτερα μεταδοτική είναι και στα παιδιά σύμφωνα με τους ειδικούς, η βρετανική μετάλλαξη του κορoνοϊού. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη χώρα, ενώ καθημερινά κλείνουν όλο και περισσότερα σχολεία εξαιτίας μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται θετικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι, μάλιστα, στο επίκεντρο των συζητήσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μελετηθούν τα τελευταία δεδομένα και να παρθούν τυχόν νέες αποφάσεις.

«Υπάρχει μία ανησυχία. Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η εικόνα έχει αλλάξει στα σχολεία και υπάρχει περίπτωση να συνδέεται με τις μεταλλάξεις», είπε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, μιλώντας στο «Open TV».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...