Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα για τρία νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης (video)

Ανησυχίες προκαλεί η εμφάνιση τριών νέων κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, καθώς αυτά εντοπίστηκαν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου σε διαφορετικές περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, τα περιστατικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ελλάδα ανέρχονται στα 62, από 59 που ήταν μέχρι πρότινος. Έως σήμερα, ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προειδοποίησε για ύποπτα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας» και γι’ αυτό ακριβώς, ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, καθώς τα περισσότερα κρούσματα είναι κάτι που όπως είπε έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση.

Ερωτηθείς εάν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορούν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των μέτρων, επεσήμανε ότι εάν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση της νόσου προφανέστατα θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις. Επίσης, δεν απέκλεισε ενδεχόμενο τρίτου lockdown, εφόσον παρατηρηθούν ανησυχητικές ενδείξεις.

Για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη ενώ για την επόμενη δραστηριότητα της οποίας θα εξεταστεί η επαναλειτουργία, εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε Παρασκευή από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και μάλλον κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ακόμα: «Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο».

«Συζητάμε εβδομάδα –  εβδομάδα, μέρα – μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για  να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...