Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα – 35 κρούσματα σε δομή για άτομα με αναπηρία

Κινητοποιήθηκαν ξανά οι Αρχές για κρούσματα κορονοϊού σε συγκεκριμένη δομή στη Λάρισα. Όπως αναφέρει το «ethnos.gr», στα 35 έφτασαν μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην κλειστή δομή του Αμπελώνα Λάρισας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας. Πρόκειται για δομή του Υπουργείου Εργασίας, η οποία φιλοξενεί ενήλικες με κάποιας μορφής αναπηρία.

Από αυτά τα 22 κρούσματα εντοπίστηκαν σε περιθαλπόμενους, τα 11 σε εργαζόμενους και τα υπόλοιπα δύο σε μέλη συνεργείου καθαρισμού, το οποίο συνεργάζεται με τη μονάδα.

Όπως αναφέρει στο «ethnos.gr» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, Δήμητρα Παππά, το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ασθενείς παρουσιάζουν πολύ καλή κλινική εικόνα, αφού είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα.

«Οι είκοσι περιθαλπόμενοι βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στη δομή του Αμπελώνα, ο οποίος διαμορφώθηκε για covid-19 και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ενώ δύο ωφελούμενοι μεταφέρθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Λάρισας κυρίως για προληπτικούς λόγους, λόγω της εκ γεννετής αναπηρίας που έχουν, ώστε να τύχουν νοσοκομειακής φροντίδας. Οι έντεκα εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους», λέει η κ. Παππά.

Το πρώτο εμπύρετο κρούσμα εντοπίστηκε στη δομή του Αμπελώνα στις 13 Νοεμβρίου. Ξεκίνησε ανά τρεις ημέρες σειρά διενέργειας μοριακών ελέγχων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και rapid tests από τη δομή σε περιθαλπόμενους και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα τα εντοπισμένα κρούσματα να φτάσουν τα 35. Κατά την κ. Παππά οι μοριακοί έλεγχοι και τα rapid tests θα συνεχιστούν για τυχόν εντοπισμό και άλλων θετικών κρουσμάτων.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...