Κορονοϊός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Στην πύλη του νοσοκομείου Σωτηρία συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 10/12 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ απέκλεισαν τον δρόμο σε συμβολική κίνηση.

Έκαναν λόγο για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν εν μέσω πανδημίας και χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση. Κρατώντας πανό, διεκδίκησαν Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ισχυρή Δημόσια Υγεία και πρόνοια, αλλά και μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι οδηγοί των αυτοκινήτων χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς, οι οποίοι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι δίνουν τα πάντα να σώσουν ζωές ασθενών.

Στο «κόκκινο» η Σωτηρία

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το νοσοκομείο Σωτηρία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε περιστατικά κορονοϊού από τα νοσοκομεία της Αττικής.

Μέχρι στιγμής νοσηλεύει 253 ασθενείς εκ των οποίων οι 72 βρίσκονται στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο ανέπτυξε 79 κλίνες ΜΕΘ με δανεικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία και με αποδυνάμωση των άλλων κλινικών του νοσοκομείου. Οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι επτά.

Επιπλέον, νοσούν πάνω από 30 εργαζόμενοι και υπάρχει μεγάλη κόπωση και εξουθένωση στο προσωπικό.

«11 συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους, 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι, 50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊου με σοβαρά συμπτώματα και συνολικά 2000 νοσούν από τον ιό. Γυρίζουν άρον άρον στη δουλειά με θετικά τεστ», σημείωσε.

«Το τίμημα που πληρώνουμε είναι βαρύ και σε ασθενείς και σε προσωπικό. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα τους μισούς και πλέον εκτός ΜΕΘ, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Θα μπορούσαν να σωθούν πολλοί εξ αυτών αν ήταν πιο οργανωμένη η νοσοκομειακή περίθαλψη».

Παράλληλα κατήγγειλε πως «μέσα στη τραγικότητα ανέκδοτο έχει καταντήσει οι γιατροί και οι νοσηλευτές να έχουν παραμάσχαλα ένα αναπνευστήρα και να λένε πάμε να φτιάξουμε σε θάλαμο κλίνη ΜΕΘ».

Τέλος, αναφέρει «Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση αποκατάστασης των οικογενειών των θυμάτων συναδέλφων, δώρο Χριστουγέννων για όλους, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά,, μονιμοποίηση εκτάκτων, προσλήψεις προσωπικού, επαρκή κονδύλια».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...