Κορονοϊός: Στον «αέρα» σχολεία και click away – «Μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα», είπε η Πελώνη

Τίποτα δεν είναι, τελικά, δεδομένο: Ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 του μήνα (ημερομηνία που λήγουν τα έκτακτα μέτρα) ούτε το click away, όπως γνωστοποίησε η Αριστοτελία Πελώνη. «Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε, επίσης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 του μήνα.

«Αν όμως η επιτροπή έχει άλλα επιδημιολογικά στοιχεία και μας εισηγηθεί να μην ανοίξουν τα σχολεία, τότε δεν θα ανοίξουν…», υπογράμμισε ακόμα…

Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι την τελική εισήγηση θα την κάνουν οι επιστήμονες και μετά θα αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Συνεπώς, όπως εξήγησε δεν υπάρχουν βέβαιες ημερομηνίες.

Κορονοϊός: «Μουδιασμένη» αγορά και πολλά προβλήματα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του click away

Όλα είναι υπό αναίρεση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ωρών και των επόμενων ημερών, αλλά και με βάσει τις κρίσεις των επιστημόνων της επιτροπής.

Η τοποθέτηση της κ. Πελώνη, αλλάζει βεβαίως τα δεδομένα που είχαμε μέχρι σήμερα και δείχνει ξεκάθαρα τον προβληματισμό που υπάρχει και στην πολιτική ηγεσία για την πορεία των κρουσμάτων, ειδικά για την επόμενη εβδομάδα.

Κικίλιας: Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα (11/01).

«Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» τόνισε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι «κρίνονται πολλά τις επόμενες ημέρες» και πως «είναι πιθανά νέα μέτρα ακόμα και αιφνιδιαστικά», ενώ επιστήμονες είναι παρά πολύ ανήσυχοι με όσα συνέβησαν τελικά τα Θεοφάνεια σε ναούς και όχι μόνο.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν εκ νέου με το σύστημα του click away (όπως συνέβη Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) από την προσεχή Δευτέρα (11/01) τα καταστήματα της χώρας, όταν και σταματούν τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης με σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτό έκανε γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι το click in shop, δηλαδή την αγορά προϊόντων μέσα από καταστήματα και με δοκιμή, αλλά μετά από ραντεβού.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...