Κορoνοϊός: Στο Ισραήλ ο πρώτος θάνατος από επαναμόλυνση

Ο πρώτος θάνατος ασθενούς από επαναμόλυνση του SarsCov2 επιβεβαιώθηκε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Schiba κοντά στο Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για 74χρονο συνταξιούχο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της νόσου, αφότου επαναναμολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ήδη ενημερωθεί, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ, ο άτυχος άντρας από το Bnei Brak κοντά στο Τελ Αβίβ, νόσησε από την Covid-19 για πρώτη φορά το καλοκαίρι. Υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο και ανάρρωσε, με όλα τα τεστ τα οποία πραγματοποίησε εκείνη την περίοδο, να προκύπτουν αρνητικά.

Περίπου τρεις μήνες αργότερα, ο ισραηλινός συνταξιούχος μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον ιό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια, ενώ λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.

Ανησυχητική περίπτωση

Σε δηλώσεις της στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «ynet», η Ισραηλινή καθηγήτρια Γκάλια Ραχάβ, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανησυχητική περίπτωση:

«Εάν ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί πολλές φορές ενώ ο κορονοϊός μεταλλάσεται, ποια είναι η έννοια του εμβολίου;».

Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν ενημερωθεί σχετικά, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ραχάβ: «Είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες είναι σαφές ότι ο ασθενής απεβίωσε από μία νέα μετάλλαξη του ιού και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είχε αναρρώσει πλήρως από την πρώτη φορά που είχε κολλήσει τον ιό»«Μολύνθηκε από δύο διαφορετικές μεταλλάξεις του κορονοϊού». 

Το Ισραήλ αποφάσισε να εντείνει τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της εμφάνισης του νέου ανησυχητικού στελέχους του ιού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, καθώς και ενόψει και της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα. Κατά συνέπεια, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε αλλοδαπούς από όλες τις χώρες.

Υπό το φως της εξάπλωσης ενός νέου, ενδεχομένως ιδιαίτερα μεταδοτικού
Οι Ισραηλινοί πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για Covid από την Τετάρτη 23/12 στις 2 μ.μ. τοπική ώρα μετά την είσοδό τους στη χώρα και να μένουν εκεί για τουλάχιστον δέκα ημέρες εφόσον προκύψουν δύο αρνητικά τεστ.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...