Κορονοϊός: Στην Ξάνθη ο Χρυσοχοΐδης για σύσκεψη με τους φορείς – Δύσκολη η κατάσταση στον νομό

Την πόλη της Ξάνθης θα επισκεφθεί την Παρασκευή (11/12) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προκειμένου να πάρει μέρος στη σύσκεψη που θα διεξαχθεί στην Αντιπεριφέρεια, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν προσκληθεί στη σύσκεψη, είναι και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, ο οποίος μίλησε στο «GRtimes.gr» τόσο για τη σύσκεψη υπό τον κ. Χρυσοχοϊδη, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη πόλη σχετικά με τον κορονοϊό.

«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά, η σύσκεψη θα έχει ουσία και δεν θα μοιάζει με αυτή που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στους κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα με τους δημάρχους, όπου για την Ξάνθη πληροφορήθηκα πως ειπώθηκε, ότι η πανδημία στην πόλη θα αντιμετωπιστεί με περισσότερα πρόστιμα τα οποία θα επιβάλλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ή η Δημοτική Αστυνομία η οποία στην Ξάνθη δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραδέδος.

Δήμος και ΙΣΞ προμηθεύτηκαν 10.000 τεστ

Όπως πρόσθεσε δε, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προμήθεια 10.000 διαγνωστικών τεστ στα οποία θα υποβληθούν ισάριθμοι πολίτες της περιοχής, έπειτα από κοινή χρηματοδότηση δήμου και ΙΣΞ.

Τα τεστ αυτά, τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, προορίζονται για ανθρώπους που εργάζονται στην εστίαση και στα ταχυφαγεία, στα τρόφιμα και τη διανομή τους, στην εφοδιαστική αλυσίδα την οποία «μάλλον υποβαθμίσαμε αρχικά ως φορέα μετάδοσης του ιού. Το Σάββατο θα γίνουν τεστ και στο παζάρι το οποίο πραγματοποιείται στο κέντρο της Ξάνθης. Αυτή τη φορά θα πάμε πιο στοχευμένα για να έχουμε μια γνώση του επιδημιολογικού φορτίου, διότι αυτά που συμβαίνουν τελευταία με 500 τεστ όλα κι όλα, είναι άνευ νοήματος».

Πολύ άσχημη η κατάσταση στη πόλη και στο νοσοκομείο

Ερωτηθείς για την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο νομό Ξάνθης -ο οποίος ήταν από τις περιοχές στην Ελλάδα που επλήγησαν και στο πρώτο κύμα της πανδημίας – ο Αν. Καραδέδος τόνισε πως «η κατάσταση είναι άσχημη. Η πόλη είναι γεμάτη, η Περιφέρεια μας είναι γεμάτη με κορoνοϊό, ενώ τα τεστ που γίνονται σε ιδιωτικό εργαστήριο δείχνουν ότι το ιικό φορτίο παραμένει μεγάλο. Και να ξέρετε ότι οι κάτοικοι της Ξάνθης έχουν στην κουλτούρα τους τα τεστ. Δεν τα φοβούνται».

Όσον αφορά στο νοσοκομείο, συμπληρώνει ότι και εκεί «η κατάσταση είναι ίδια. Οι κλίνες είναι γεμάτες και το προσωπικό μικρό σε αριθμό, γεγονός που φέρνει τους υγειονομικούς μας πολύ κοντά στον κίνδυνο να εκτεθούν».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης υπογραμμίζει ότι «δεν κάνει πλέον καλό η επίκληση στην ατομική ευθύνη του κόσμου. Είναι φανερό ότι το lockdown δεν έχει πετύχει, ούτε τα επιπλέον πρόστιμα μπορούν να αποτελούν λύση. Θα πρέπει να παρθούν πιο ουσιαστικά μέτρα, αν θέλουμε κάποια στιγμή να απαλλαγούμε από αυτόν τον εχθρό που λέγεται κορονοϊός».

Πηγή : Grtimes.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...