Κορονοϊός: Στη μάχη του εμβολιασμού φαρμακεία και ΚΕΠ – Η ελπίδα για καλύτερες ημέρες (video)

Η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση και στην ιστορία της Ελλάδας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είναι προ των πυλών, την ώρα που ο δείκτης θετικότητας την Κυριακή (13/12) γεννά ελπίδες για καλύτερες ημέρες σχετικά με κρούσματα στη χώρα, με βάση και τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Όσον αφορά σστον εμβολιασμό, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, ώστε όταν φτάσουν οι πρώτες δόσεις εμβολίων στις αρχές Ιανουαρίου, να διανεμηθούν άμεσα στα κέντρα εμβολιασμού και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η αύλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων. Στη μάχη μπαίνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ για όσους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ψηφιακά κανάλια.

«Θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία αυτής της χώρας, τα οποία είναι πάνω από 10.000 ως σημεία, έπειτα από μέριμνα του υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι πρώτες δόσεις εμβολίου της εταιρείας «Pfizer» αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας αμέσως μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Αρχές Ιανουαρίου θα αρχίσουν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. «Θέλουμε ένα εξάμηνο για να εμβολιάσουμε με δύο δόσεις 6 εκατομμύρια πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV», δημιουργούν και δικλείδες ασφαλείας, καθώς ο πολίτης που επιθυμεί να εμβολιαστεί, θα έχει το δικαίωμα να αλλάξει το ραντεβού του, αφού ενημερώσει εγκαίρως την πλατφόρμα αλλά θα υπάρχουν περιορισμοί. Οι δόσεις των εμβολίων έχουν, άλλωστε, περιθώριο μέχρι πέντε ημερών να παραμένουν εκτός των ψυγείων βαθέως ψύξεων. Έτσι, είναι πιθανό σε κάθε εμβολιαστικό κέντρο να υπάρχει η λίστα όσων θα εμβολιαστούν αλλά και λίστα με πέντε αναπληρωματικούς. Ένα ερώτημα, πάντως, που παραμένει μέχρι τώρα αναπάντητο είναι πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό.

Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων με 1 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, όσοι επιθυμούν, πάντως, να εμβολιαστούν αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά κανάλια, θα μπορούν να απευθύνονται στα φαρμακεία μέσω των οποίων θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού με 1 ευρώ, το οποίο θα επιδοτείται από το κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «OPEN TV».

Από του χρόνου, θα γίνονται εμβολιασμοί και στα φαρμακεία. Αυτό θα γίνει όταν εγκριθούν εμβόλια όπως αυτά της «AstraZeneca» αλλά και της «Johnson & Johnson» που δεν χρειάζονται ψυγεία βαθιάς κατάψυξης. Όταν αυτά εγκριθούν και φτάσουν στη χώρα μας, τότε θα δούμε να γίνονται και εμβολιασμοί στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Έτσι θα κλείνουμε ραντεβού για να εμβολιαστούμε – Οι τρεις τρόποι

Ο οδικός χάρτης των επικείμενων εμβολιασμών συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με τον πρωθυπουργό να το… παίρνει πάνω του, και ενώ πολλοί πολίτες είναι επιφυλακτικοί.

Να σημειωθεί ότι η άυλη συνταγοράφηση θα είναι το μέσο για τον εμβολιασμό και οι πολίτες που την έχουν ενεργοποιήσει ήδη, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Ο πολίτης θα απαντά χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι, ενώ σε ό,τι αφορά το ραντεβού που κάποιος θα πρέπει να κλείσει, αυτό θα γίνει μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, όπου θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του.

Τον απλό τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο πολίτης να δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα ώστε να παίρνει σειρά για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως τόνισε «θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Αναφέρομενος στο call center ο υπουργός υπογράμμισε ότι «με τη μορφή που το περιγράφουμε ή που το φανταζόμαστε συνήθως, δεν θα υπάρχει. Θα χρησιμοποιήσουμε call center με έναν τρόπο που θα ανακοινώσουμε στην πορεία. Γιατί πάρα πολύ απλά εάν 2 εκατ. άτομα έπαιρναν τηλέφωνο την ίδια ημέρα για να κλείσουν ένα ραντεβού αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει τέτοιο call center στις ΗΠΑ όχι στην Ελλάδα. Θα έχουμε όμως παρόλα αυτά και έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο ο οποίος δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Θα έχουμε λοιπόν φυσικά σημεία εξυπηρέτησης δηλαδή θα υπάρξουν κάποια σημεία, θα τα ανακοινώσουμε επίσημα στην πορεία, στα οποία ο κόσμος μπορεί να πάει να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς και εάν επιθυμεί να τα αλλάξει και μετά να κλείσει το ραντεβού του. Θα υπάρχουν πολλοί φυσικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους μπορεί κανείς να πάει και να επιβεβαιώσει και τα δύο του ραντεβού εκεί».

Ο κ. Πιερρρακάκης επεσήμανε ότι «η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει άμεσα. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν κεντρικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο καθένας από εμάς από τη θέση του από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει για την ασφάλεια αυτής της διαδικασίας. Επειδή ήδη βλέπουμε να διακινούνται ψευδείς ειδήσεις, ήδη βλέπουμε να διακινούνται θεωρίες συνομωσίας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό με αξιοπιστία όλοι οι θεσμικοί και μη φορείς του κράτους να μπορέσουμε να πείσουμε για αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι θέμα εθνικής υπόστασης αυτή τη στιγμή».

Όπως αναφέρθηκε κρίσιμο στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση το σχέδιο του εμβολιασμού στη χώρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Στο θέμα αναφέρθηκε, μάλιστα, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε το θέμα της πανδημίας

Όπως φάνηκε και από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το «Open TV», περίπου δύο στους τρεις Έλληνες είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο που καταπολεμά τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, μόλις το 33% των πολιτών θα κάνει άμεσα το εμβόλιο, το 42% θέλει να περιμένει και να δει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ένα 19% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη της καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού ανακοίνωσε από τη Βουλή την Πέμπτη (10/12) ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος καταθέτοντας τη σχετική τροπολογία μίλησε για εθνική πανστρατιά, ευχαριστώντας παράλληλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για τη στήριξη. Όπως είχε αναφέρει και στην ενημέρωση της Τετάρτης (09/12), υπογραμμίζοντας: «H προσπάθεια εμβολιασμού δεν είναι κομματική, είναι εθνική».

Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στην προσπάθεια θα μετέχουν Εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας. «Πρόκειται για προσπάθεια μείζονος σημασίας. Τέτοιο υγειονομικό εγχείρημα δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στην χώρα. Θα αντικρούσουμε τα fake news, τις δεισιδαιμονίες και την προσπάθεια από κάποιους να πλήξουν εθνική προσπάθεια» είπε.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Ακολούθως ανακοινώθηκε πως θα γίνει ο εμβολιασμός, σε όλη τη χώρα.

Δείχνει… φως στο τούνελ ο δείκτης θετικότητας – Η καλύτερη Κυριακή εδώ και καιρό

Για ακόμα μια ημέρα τα νέα από τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι καλά. Τα αρνητικά νέα έρχονται από τους θανάτους (85) και τους διασωληνωμένους (552).

Την Κυριακή (13/1) με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έγιναν λιγότερα τεστ από όσα γίνονται τις καθημερινές – λίγο περισσότερα από 15.000 – αλλά ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να κινείται πτωτικά. Έφτασε 4,3 και αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε θα υπάρξει μείωσε εκτός των κρουσμάτων και των νεκρών και των διασωληνωμένων, ώστε να πάρει «ανάσα» και το σύστημα υγείας. Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δυο εβδομάδες και η τήρηση των μέτρων.

Σημειώστε ότι εάν συγκρίνει κάποιος τη σημερινή Κυριακή (13/12) με τις προηγούμενες θα δει ότι τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Την προηγούμενη Κυριακή (06/12) ο δείκτης θετικότητας ήταν κοντά στο 7 με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο αριθμό νεκρών. Τη συγκεκριμένη μέρα τα τεστ ήταν λίγο περισσότερα από 12.000.

Επίσης, δυο Κυριακές πίσω ο δείκτης θετικότητας ήταν πάνω από το 7 με 1.000 τεστ περισσότερα από σήμερα. Η αποκλιμάκωση είναι εμφανής λοιπόν και οι ελπίδες όλων εκτός από την τήρηση των μέτρων από τον καθένα μας χωριστά είναι το εμβόλιο που θα έρθει στις αρχές του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης θετικότητας πρόκειται για ίσως το σημαντικότερο «εργαλείο» με βάση το οποίο οι επιστήμονες εισηγούνται τα όποια μέτρα και προκύπτει από τη διαίρεση του αριθμού των ημερήσιων τεστ που διενεργούνται πανελλαδικά, με τα επιβεβαιωμένα (θετικά) περιστατικά που εντοπίζονται.

Κορονοϊός: 85 θάνατοι, 552 διασωληνωμένοι και 693 νέα κρούσματα – Ο χάρτης της εξάπλωσης

Tριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (693) κορονοϊού ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή (13/12) – λόγω σαββατοκύριακου είναι, βέβαια, και λιγότερα τα τεστ – αλλά στα ύψη παραμένουν οι διασωληνωμένοι (552) ενώ παρά πολλοί είναι και οι θάνατοι (85) από τον ιό στη χώρα, τις τελευταίες 24 ώρες.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δυο μήνες (από τον περασμένο Οκτώβριο) που τα ημερήσια κρούσματα είναι λιγότερα από 700. Στην Αττική καταγράφηκαν 169 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 151.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, ενώ οι νεκροί σε 3/625 από την αρχή της πανδημίας.

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και σε ποιες περιοχές βρέθηκαν τα νέα κροσύματα.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων

• 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδους της χώρας

• 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

• 169 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 151 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου

• 1 κρούσμα στηβ Π.Ε. Θήρας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 31 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

• 28 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

• 30 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5.109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Τι έδειξαν τα rapid test του ΕΟΔΥ σε Δυτική Αττική, Νότιο Τομέα και Πειραιά

Τα αποτελέσματα από το Drive Through Testing του ΕΟΔΥ με rapid test την Κυριακή (13/12) στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός. Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.245 rapid test μέσα από το αυτοκίνητο.

Αναλυτικά:

ΠΕ Δυτικής Αττικής: Δήμος Ελευσίνας, Τραυλού και Χατζηδάκη

Πραγματοποιήθηκαν 680 rapid test και προέκυψαν 16 θετικά (2,35%). Αφορούν σε 6 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη.

ΠΕ Νότιου Τομέα: Δήμος Αλίμου, Καλαμακίου και Ποσειδώνος

Πραγματοποιήθηκαν 326 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Πειραιώς: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πραγματοποιήθηκαν 293 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (1,02%). Αφορούν σε 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.

Τη Δευτέρα (14/12) τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται μεταξύ 10:00-15:00:

ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Καλλιθέας, Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων (πίσω από την πλατεία Δαβάκη), Τραυλού και Χατζηδάκη (δημοτικό Parking).

ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Σταθμός Μετρό «Σύνταγμα».

ΠΕ Νότιου Τομέα: Δήμος Αλίμου, Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking, στο ύψος της πεζογέφυρας).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...