Κορονοϊός: Σταματούν οι εμβολιασμοί στη Μαδρίτη λόγω σημαντικών ελλείψεων (video)

Σε παύση των εμβολιασμών κατά της COVID-19 προχώρησαν οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης, για αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τελειώνουν οι δόσεις που έχουν στη διάθεσή τους, όπως ανέφερε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγνάθιο Αγουάδο.

Η περιφέρεια σταμάτησε τους νέους εμβολιασμούς ώστε να χρησιμοποιήσει τις λίγες δόσεις που έχει ακόμη για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν ήδη λάβει την πρώτη, δήλωσε ο Αγουάδο στους δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση, συνοδεύτηκε από καταγγελίες προς την κεντρική κυβέρνηση, την οποία οι Μαδριλένοι κατηγορούν ότι δεν διαθέτει αρκετές δόσεις. Μετά την Κανταβρία, η Κοινότητα της Μαδρίτης είναι η περιοχή που έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα τα λιγότερα εμβόλια για να επιτύχει την ανοσία των εμβολιασθέντων με τις δύο υποχρεωτικές δόσεις, σύμφωνα με το ημερήσιο υπόλοιπο που δημοσιεύει το Υπουργείο Υγείας.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, έχει εμβολιάσει ήδη 180.000 ανθρώπους αφότου ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία, ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας «δυστυχώς, όπως υποψιαζόμαστε ο ρυθμός παραλαβών έχει διακοπεί».

Η Ισπανία έχει χορηγήσει λίγο πάνω από 1,3 εκατ. δόσεις σε ομάδες προτεραιότητας όπως ένοικοι οίκων ευγηρίας και υγειονομικοί πρώτης γραμμής, περίπου το 10% των οποίων έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...