Κορονοϊός: Σταδιακή άρση του lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν – Οι ημερομηνίες «ορόσημα»

Σταδιακά σε τέσσερις φάσεις θα γίνει η άρση του lockdown στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης (24/11), ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, παρουσιάζοντας τις ημερομηνίες – «ορόσημα» και τις αλλαγές που θα συμβαίνουν κάθε φορά.

Η αρχή θα γίνει από το Σάββατο (28/11) οπότε θα ανοίξουν οι εκκλησίες και οι μικρές επιχειρήσεις, ενώ ακολουθούν οι ημερομηνίες 15η Δεκεμβρίου με άνοιγμα κινηματογράφων, θεάτρων, 24-30 Δεκεμβρίου με ελεύθερη μετακίνηση και 20η Ιανουαρίου, οπότε θα εξεταστεί η δυνατότητα για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Ο γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμά του τόνισε ότι η κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι καθώς ο κίνδυνος είναι υπαρκτός «θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Αναλυτικά τι θα αλλάξει:

Από το Σάββατο (28/11) θα μπορούν να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις και οι χώροι λατρείας με περιορισμό τα 30 άτομα. Από την ίδια ημέρα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου οι εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία αλλά θα ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ.

Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά σε αυτό το διάστημα θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Περίπου στις 20 Ιανουαρίου, μετά την περίοδο των γιορτών, θα εξεταστεί αν μπορούν να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μακρόν, αν τα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 5.000 την ημέρα θα ανοίξουν χώροι άθλησης, εστιατόρια και θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα σχολεία επίσης θα επιστρέψουν στην κανονικότητα με φυσική παρουσία των μαθητών, ενώ δεκαπέντε μέρες αργότερα θα εξεταστεί και το άνοιγμα των πανεπιστημίων, επίσης με φυσική παρουσία των φοιτητών.

Πάνω από 50.000 οι θάνατοι στη χώρα

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη χώρα, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Όπως διευκρίνισε η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση, 34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...