Κορονοϊός: Σε τρεις ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα – Τι δηλώνετε στο 13033 για τις μετακινήσεις

Μετά και το καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες και τις προηγούμενες ανακοινώσεις για τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, η Ελλάδα χωρίζεται σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες στη μάχη κατά του κορονοϊού. Στη χώρα θα υπάρχουν εκτός από την «κόκκινη» και την «κίτρινη», που δημιουργήθηκαν μετά και το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, προστέθηκε και η «γκρι» ζώνη, που αφορά στα τοπικά lockdown. Στην τελευταία οι μετακινήσεις γίνονται σε SMS. Δείτε πώς δηλώσετε με sms στο 13033 τις μετακινήσεις σας…

Τι είναι η γκρι ζώνη που αφορούν Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Στη γκρι ζώνη εντάσσονται, λοιπόν, από την Τρίτη (03/11) και για 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σε αυτή την περίπτωση, όπως εξήγησε, το τοπικό lockdown έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown της περασμένης Άνοιξης: τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πώς θα δηλώσετε με sms στο 13033 τις μετακινήσεις σας

Με sms θα γίνονται οι μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά το lockdown που ανακοινώθηκε λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους από την Τρίτη (03/11) και για 14 ημέρες στέλνοντας μήνυμα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους στο 13033.

Ο πολίτης στο μήνυμα θα πρέπει να αναγράφει: το ονοματεπώνυμό του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που χρειάζεται να μετακινηθεί. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Μετά την επιτυχή αποστολή ενός SMS στο 13033 ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σε περίπτωση ελέγχου στο δρόμο από τις κρατικές Αρχές επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, από το πρωί της Τρίτης (03/11), και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού.

Η ζώνη αυξημένου κινδύνου (επίπεδο Β’)

Σε αυτή εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική.

Σημειώνεται επίσης ότι από αύριο το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

4. Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

5. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

6. Κλειστά θα είναι μπαρ και καφέ.

7. Κλειστοί κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα.

8. Κλειστά γυμναστήρια.

9. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Επίσης, σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων, ότι τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Η ζώνη επιτήρησης (Επίπεδο Α’)

Σε αυτή εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» (με τον προηγούμενο χάρτη)

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί

3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4. Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

5. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Ο χάρτης όπως είχε διαμορφωθεί για την Τρίτη (03/11), πριν από τις ανακοινώσεις της Δευτέρας (02/11):

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...