Κορονοϊός: Σε συμφωνία και με τη Novavax ενδέχεται να προχωρήσει η ΕΕ για αγορά εμβολίων

Συμφωνία με την εταιρεία Novavax ενδέχεται να υπογράψει αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προμήθεια των κρατών – μελών της με το υποψήφιο εμβόλιό της φαρμακευτικής  κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Τον Δεκέμβριο, έπεσαν οι υπογραφές για την προκαταρκτική συμφωνία με την Novavax, σχετικά με την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων με ανοικτή επιλογή για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις. «Οι συνομιλίες με την Novavax έχουν εντατικοποιηθεί και σκοπεύουμε να κλείσουμε συμφωνία αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Δεύτερος αξιωματούχος της Ένωσης επιβεβαίωσε το επιδιωκόμενο χρονοδιάγραμμα, αλλά πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με τους δικηγόρους της εταιρείας βρίσκονται σε εξέλιξη χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα εκκρεμή ζητήματα. Σημειώνεται, πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την σε πραγματικό χρόνο αξιολόγηση του εμβολίου της Novavax για να επιταχυνθεί τυχόν έγκριση του.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο βρίσκεται ακόμη υπό δοκιμήν, ωστόσο προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν αποτελεσματικότητα 89,3% κατά της Covid σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σχεδόν αντίστοιχη αποτελεσματικότητα κατά του μεταλλαγμένου στελέχους του Κεντ, που εντοπίσθηκε στη Βρετανία.

Πιθανό έβδομο εμβόλιο στη «μάχη» κατά της πανδημίας

Η πιθανή συμφωνία με την Novavax θα αποτελεί την έβδομη που κλείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με εταιρεία που παρασκευάζει εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με τις AstraZeneca, Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech, CureVac, Moderna και Sanofi-GSK για 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις συνολικά.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...

Μάθε για την Kανναβιδιόλη (CBD) και τις ευεργετικές του ιδιότητες

Τα τελευταία χρόνια μετά την νομιμοποίηση του CBD στην Ελλάδα με περιεκτικότητα κάτω του 0,2% σε thc έχει μπει για να καλά στην καθημερινότητά...

Πότε κάνω Απολύμανση για τον κορωνοιό COVID-19;

Τον τελευταίο χρόνο άλλαξε δραστικά η ζωή όλων μας λόγο του κορωνοιού. Οι καθημερινές κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες όλων μας ανεξαρτήτου ηλικίας πλήγηκαν και...