Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από τη Δευτέρα (video)

Η χώρα «χωρίζεται» από το Σάββατο (30/01) ξανά σε δύο επίπεδα, σε «κόκκινες» και κίτρινες» περιοχές (επέστρεψε ο χάρτης Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας) κι αυτό σημαίνει πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα (01/02) αναλόγως του επιπέδου στο οποίο κατατάσσεται η κάθε περιοχή. Με βάση όσα ανακοινώθηκαν στην επίσημη ενημέρωση της Παρασκευής (29/01).

Όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας, μεταξύ των οποίων και το εξής:

  • Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Όπως ισχύει και τώρα.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

  • Στο επίπεδο Α’, δηλαδή στις μη «κόκκινες» περιοχές, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.
  • Στο επίπεδο Β’, δηλαδή στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται πια και η Αττική, λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).

Δείτε όλα τα μέτρα και για τα καταστήματα:

Τι ίσχυε μέχρι τώρα με τα σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι 1η Φλεβάρη ήταν προγραμματισμένο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια. Για τις «κόκκινες περιοχές» η εισήγηση των λοιμωξιολόγων ήταν να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά, όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι Γυμνάσια και τα Λύκεια, μέχρι τώρα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση, μετά τις προηγούμενες αποφάσεις. Υπογραμμίζεται ότι από τη Δευτέρα (11/01) άνοιξαν, επίσημα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά σχολεία, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής, με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, επέστρεψαν στις τάξεις πρώτα οι μικροί μαθητές.

Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και ποιες στο «κίτρινο»

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...