Κορονοϊός: Σε οριακή κατάσταση και η Θεσσαλονίκη – Μια «ανάσα» από το lockdown (video)

Έντονη είναι η ανησυχία στους επιστήμονες και στην κυβέρνηση για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχει, επίσης, αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι επιβαρυμένα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υπάρχει αύξηση 100% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση της Τρίτης (09/02) για τα μέτρα στην Αττική, στις επόμενες επαφές κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο και η Θεσσαλονίκη να επιστρέψει σε lockdown τύπου Μαρτίου προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων και να μην φτάσει ξανά στα όριά του το ΕΣΥ.

Έτσι, όπως μετέδωσε το «OPEN TV» είναι πολύ πιθανό και στη Θεσσαλονίκη να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, το λιανεμπόριο ενώ αναμένεται να εξεταστεί η ακριβής ώρα από την οποία θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Τετάρτη (11/02) είναι μια κρίσιμη ημέρα για την Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της δεν αποκλείεται να βρεθούν και πάλι σε κατάσταση lockdown. Τα νούμερα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες τρομάζουν, καθώς το ιικό φορτίο έχει διπλασιαστεί και όλοι φοβούνται μην επιστρέψει στην πόλη ο εφιάλτης του περασμένου Νοεμβρίου.

Οριακή η κατάσταση

Τα νοσοκομεία της πόλης εκπέμπουν «SOS» και οι υγειονομικοί, που φοβούνται το τρίτο κύμα, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Η εικόνα στην πόλη δε θυμίζει lockdown, με αρκετούς συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην παραλία. Η Θεσσαλονίκη ανήκει στις «κόκκινες» περιοχές, με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας». Οι εικόνες αυτές προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους που ζητούν με τον πιο δραματικό τρόπο από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με ευλάβεια για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του κορoνοϊού.

Παπαϊωάννου: Οι μετρήσεις είναι 100% πάνω

Στην εκπομπή «Live News» του «Mega» μίλησε, μάλιστα, ο Νίκος Παπαϊωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ, για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

«Οι μετρήσεις είναι στο 100% πάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σε σχέση με την κατάσταση του Οκτωβρίου σημείωσε πως «βρισκόμαστε στην 20η Οκτωβρίου, δεν φοβίζουμε, αλλά υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί διαπιστώνεται άνοδος του ιικού φορτίου».

Σε ερώτηση για τον ρυθμό ανόδου: «Φαίνεται ίδιος όμως υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι. Τον Οκτώβριο ήταν σχεδόν πλήρης η κανονικότητα. Ήματαν πιο ανέμελοι. Τώρα έχουμε σοβαρής μορφής lockdown, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά μας, υπάρχουν οι μεταλλάξεις… Δεν χρειάζεται να φοβίσουμε, χρειάζεται να είμαστε σοβαροί, χρειάζεται μια προσοχή εκ μέρους όλων».

«Υπάρχουν περισσότερες του ενός παράμετροι για να πεις για σκληρότερα μέτρα, οι ειδικοί θα αποφασίσουν καλύτερα. Αν δούμε κάτι επιπλέον δεν θα με εξέπληττε», ανέφερε για το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...