Κορονοϊός: Σε μερικό lockdown προχωρά και η Ουγγαρία

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα μερικό lockdown στη χώρα, το οποίο θα ισχύει από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και για τουλάχιστον 30 μέρες.

Σημειώνεται πως ο Ορμπάν είχε κρατήσει έως τώρα επιφυλακτική στάση όσον αφορά στην υιοθέτηση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του COVID-19.

Τη στιγμή που η υγειονομική κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη, η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα κορονοϊού και 55 νέους θανάτους την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων να αυξάνεται μετά τα νέα στοιχεία σε 114.778 και των θανάτων σε 2.493. Η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω της COVID-19.

«Αν οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον σημερινό ρυθμό (…) τα ουγγρικά νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το φορτίο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αναλυτικά τι θα ισχύει από 11/11

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά, με τη διδασκαλία να πραγματοποιείται με καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Επίσης, θα κλείσουν και τα εστιατόρια και θα αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με σκοπό να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων. Όπως ανέφερε, θα απαγορευτούν ακόμα οι μεγάλες συναθροίσεις και ότι οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει πλέον στις 20:00 (τοπική ώρα) αντί για τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί έως τις 05:00, διευκρίνισε ο Ορμπάν στο σχετικό βίντεο.

Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες.

Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50.

Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως, τονίστηκε πως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα.

Την Δευτέρα 9/11, εκπαιδευτική ένωση της Ουγγαρίας κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εαυτούς τους, από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν αύριο Τρίτη 10/11 από το κοινοβούλιο, θα ισχύσουν για 30 ημέρες, αλλά η ισχύς τους είναι πιθανό να παραταθεί, όπως διευκρίνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...