Κορονοϊός: Σε «κόκκινη ζώνη» θα μετατραπεί ολόκληρη η Ιταλία για το καθολικό Πάσχα

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων στην Ιταλία, καθώς και επιβολής γενικού lockdown για το Πάσχα των Καθολικών από τη νέα κυβέρνηση της χώρας, με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters. Έτσι, η Ιταλία θα μπει στη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» τις ημέρες του εορτασμού του Πάσχα.

Βασικός στόχος των σκληρών περιορισμών που αναμένεται να επιβληθούν, είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί. Τα μέτρα, μάλιστα, θα θυμίζουν εκείνα που επιβλήθηκαν το περσινό Καθολικό Πάσχα.

Τι θα αλλάξει

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής στον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αυξηθούν οι απαγορεύσεις σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας και να κλείσουν εστιατόρια και μπαρ, καθώς η χαλαρότερη προσέγγιση φαίνεται ότι έχει δυσκολέψει πολύ την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε όλη την χώρα πρόκειται να καταργηθεί η κίτρινη ζώνη (η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων) από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Με μόνη εξαίρεση την Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με παιχνίδια.

Σημειώνεται, πως πριν μερικές ημέρες, η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πάνω από 100.000 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού. Το νομικό διάταγμα, πάντως, αναμένεται να εγκριθεί εντός της Παρασκευής (12/3).

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...