Κορονοϊός: Σε καθεστώς επιφυλακής για τις μεταλλάξεις η Ευρώπη – Τι ισχύει για τα αεροπορικά ταξίδια

Η γηραιά ήπειρος καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αναχαιτίσει τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού, καθώς και των επικίνδυνων και ιδιαίτερα μεταδοτικών μεταλλάξεων του. Οι μετακινήσεις εντός ΕΕ έχουν αρχίσει σαφώς να περιορίζονται.

Σε «στενό κλοιό» η Ευρώπη – Τι ισχύει σε κάθε χώρα

Τα σύνορα της Ευρώπης κλείνουν, στη μάχη κατά της πανδημίας, με πρώτο το Βέλγιο να απαγορεύει τα «μη αναγκαία ταξίδια» και τη Γερμανία να κατευθύνεται προς μια πολιτική μείωσης των αεροπορικών μετακινήσεων.

Παράλληλα, η Γαλλία και η Ιταλία, ζητούν αρνητικά τεστ για την είσοδο σε αυτήν από χώρες της ΕΕ. Η Βρετανία, έχει καταρτίσει λίστα με 22 χώρες και συγκεκριμένα με όσους φτάνουν από εκείνες να απαιτείται να διαμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Στην ίδια πολιτική με τη Γαλλία και την Ιταλία κινείται και Ισπανία, ενώ Αυστρία και Ολλανδία απαιτούν για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό δεκαήμερη καραντίνα με την άφιξή τους.

Επίσης, στη Γερμανία, υφίσταται μεν το μέτρο της δεκαήμερης καραντίνας, ωστόσο εξετάζονται και τα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών με βαρύ ιικό φορτίο, ώστε να επιβληθούν περεταίρω αυστηροί έλεγχοι.

Στη Σουηδία, από την άλλη πλευρά, δεν προβλέπεται καμία πολιτική καραντίνας για τους αφιχθέντες από το εξωτερικό, ενώ η Ελβετία προσαρμόζει την πολιτική της ανάλογα με τα κρούσματα που σημειώνει κάθε χώρα.

Περιορισμοί και από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Σημειώνεται πως την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, με σκοπό τον έλεγχο της πανδημίας και των μεταλλάξεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα στους περισσότερους αλλοδαπούς, οι οποίοι επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Νότια Αφρική.

Την ίδια ημέρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε το καθολικό κλείσιμο των συνόρων του, λόγω της μεγάλης διασποράς των κρουσμάτων, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις από και προς τη χώρα, τόσο στους πολίτες όσο και στους μετανάστες.

Οι μεταλλάξεις «κυκλοφορούν» σε πάνω από 100 χώρες

Τη δεδομένη χρονική συγκυρία εξετάζονται πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά στις αερομεταφορές καθώς έχει σημάνει συναγερμός για τις μεταλλάξεις.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο ΠΟΥ, το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος κυκλοφορεί πλέον σε πάνω από 70 χώρες, ενώ σε πάνω από 30 αυτό της Νοτίου Αφρικής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...