Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Σε τραγικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπως καταγγέλθηκε, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που παρατηρήθηκε μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού, με αποτέλεσμά να εξαιρεθούν από τα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εργαζόμενους υπολειτουργούν όλες οι κλινικές λόγω της μετακίνησης έμπειρου προσωπικού για την στελέχωση των κλινικών αντιμετώπισης του Covid-19.

Η κραυγή των μαχητών της πρώτης γραμμής

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε η Χειρουργική κλινική λόγω επιμόλυνσης του προσωπικού της. Αναβλήθηκαν τα περισσότερα προγραμματισμένα χειρουργεία ενώ διενεργούνται μόνο τα έκτακτα.

Προβλήματα υπάρχουν και στους τραυματιοφορείς, καθώς πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων υγείας.

Παράλληλα, συμφωνά με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων το τμήμα της αποστείρωσης εδώ και δυο χρόνια έχει μείνει με δυο εργαζόμενους. Σαν συνέπεια, ο φόρτος εργασίας είναι δυσβάστακτος. Επιπλέον, στα χειρουργεία για μεγάλο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος νοσοκόμος.

Ένα ακόμη αίτημα των εργαζομένων, είναι η έλλειψη δύο απαραίτητων συνεργατών στον υγειονομικό χώρο και ιδιαίτερα σε καιρό πανδημίας, του γιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  1. Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών και την μείωση της εξουθένωσης των συναδέλφων μας.
  2. Την άμεση πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας του προσωπικού .

3.Την εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου με αυστηρά πρωτόκολλα τήρησης μέτρων προστασίας του προσωπικού και ασφαλούς νοσηλείας των ασθενών με κορωνοϊό.

  1. Την μη μετατροπή όλου του νοσοκομείου σε κλίνες Covid-19 και την μετακίνηση του προσωπικού σε αυτές παραμελώντας όλα τα άλλα τμήματα καθώς και τις ανάγκες του γερασμένου πληθυσμού της περιοχής.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...