Κορονοϊός: Σε καραντίνα 10 ημερών και το χωριό Κέλλη στη Φλώρινα – Τι ανακοινώθηκε (video)

Επιπρόσθετα μέτρα και καραντίνα επιβλήθηκε στο χωριό Κέλλη, του δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Τα επιπλέον μέτρα και η καραντινά στο χωριό αυτό θα ισχύει από την Τετάρτη (30/12) και για τις επόμενες δέκα μέρες.

«Παρατηρούμε ένα έντονο επιδημιολογικό φορτίο στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της Φλώρινας και αποφασίστηκε από αύριο, 30 Δεκεμβρίου, και για 10 ημέρες να ισχύσουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν και για τις Θεσπιές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν:

-Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.

-Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).

Όλα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για Δυτική Αττική, Κοζάνη και lockdown

Παράταση των μέτρων του σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, σε Κοζάνη, και στους δήμους Εορδαίας και Βοΐου, του συγκεκριμένου νομού, ανακοίνωσε, λοιπόν, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Άρση των συγκεκριμένων μέτρων μέτρων στη Μάνδρα (Δυτική Αττική) και στην Κοζάνη στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όπως, αναφέρθηκε, ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από την Τετάρτη (30/12), στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Παράταση των μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη – Αυτές οι περιοχές εξαιρούνται

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά… έβγαλε ειδήσεις, αφού ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Κοζάνης μέχρι 06.01.2020 στις 06.00 το πρωί. Υπενθύμισε και αυτός ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανακοίνωσε ακόμα:

«Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Για την Κοζάνη, αποφασίστηκε να παραταθούν τα μέτρα στους Κοζάνη, Εορδαίας και Βοΐου έως τις 6 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί.

Άρση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού».

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι η κατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων – πήρε παράταση το σκληρό lockdown έως τις 31/12, ενώ αρχικά είχε επιβληθεί για τέσσερις ημέρες – φαίνεται βελτιωμένη και την Τετάρτη (30/12) θα ληφθεί απόφαση για την πορεία των μέτρων.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

«Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου. Στη Μάνδρα αποφασίστηκε η άρση των επιπλέον μέτρων», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι Αρχές προβληματίζονται από το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα, αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως το Κερατσίνι και το Ίλιον, καλώντας τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Πηγή φωτογραφιών: echoflorina.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...