Κορονοϊός: Σχεδόν 140.000 άτομα εμβολιάστηκαν στη Βρετανία

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει τις 140.000, κατά την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας εμβολιασμού στη χώρα.

Το εμβόλιο αυτό, το οποίο εγκρίθηκε για κατεπείγουσα χρήση πριν από δύο εβδομάδες, άρχισε να διατίθεται στις 8 Δεκεμβρίου, με την Βρετανία να αποτελεί την πρώτη χώρα που χορήγησε το εμβόλιο αυτό για χρήση εκτός κλινικών δοκιμών.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για το πρόγραμμα των εμβολιασμών:

«Πρόκειται για μια πραγματικά καλή αρχή του προγράμματος εμβολιασμού. Ήταν 7 ημέρες και κάναμε: Αγγλία: 108.000, Ουαλία: 7.897, Βόρεια Ιρλανδία: 4.000, Σκωτία: 18.000. Ηνωμένο Βασίλειο Σύνολο: 137.897», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Νάντιμ Ζαχάουϊ.

«Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς έχουμε θέσει σε λειτουργία εκατοντάδες PCN (δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης)», διευκρίνισε.

Το εμβόλιο αυτό γίνεται σε δύο δόσεις με απόσταση 21 ημερών μεταξύ τους, άρα με μόνον την πρώτη δόση δεν προστατεύεται ακόμη κάποιος πλήρως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που έλαβε η Βρετανία περιλαμβάνει 800.000 δόσεις, οι οποίες πρέπει να φυλάσσονται σε -70 βαθμούς Κελσίου ή λιγότερους ενώ μπορούν να διατηρηθούν σε ψυγείο για πέντε ημέρες μόλις αποψυχθούν.

Συνολικά, η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου αυτού και ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχει δηλώσει ότι αναμένει να λάβει εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους.

Σημειώνεται επίσης, πως μετά τη Μεγάλη Βρετανία, οι χώρες που ξεκινησαν να χορηγούν το εμβόλιο αυτό από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ήταν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς .

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...