Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Πρόστιμα ύψους 572.850 ευρώ

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Τρίτη (08/12) συνολικά 62.085 ελέγχους και κατέγραψαν 1.813 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, με το lockdown να βρίσκεται σε ισχύ…

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 572.850€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (51.042).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας
Μη νόμιμη μετακίνηση
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

  • Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καφενείο (take away) για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ψητοπωλείο για παράβαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα λιανικού εμπορίου (πώληση μη επιτρεπόμενων ειδών), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  • Επιβλήθηκε από την ΕΛΑΣ πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα λιανικού εμπορίου (πώληση μη επιτρεπόμενων ειδών), στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
  • Επιβλήθηκε από την ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 5.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα λιανικού εμπορίου (πώληση μη επιτρεπόμενων ειδών), στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • Επιβλήθηκε από την ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 5.000€ σε ΚΥΕ για παράβαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τρείς χιλιάδες τριακόσιες πενήντα τρείς (3.353) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...