Κορονοϊός: «Σάρωσαν» την Αττική για την τήρηση των μέτρων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο με πιο αυστηρά μέτρα που ισχύουν και στην Αττική από την Πέμπτη (04/03) και στην κορύφωση τους βρέθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου (06/05) τα μέτρα της Αστυνομίας τόσο στον συγκεκριμένο νομό όσο και σε όλες τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο». Με στόχο την εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown για τον περιορισμό της επιδημίας.

Ειδικά στην Αττική, από τις 19:30 του Σαββάτου (06/05), μετά το κλείσιμο των καταστημάτων που άρχισε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, είχαν στηθεί μπλόκα σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας και περιφερειακά, με αυστηρές εντολές οι αστυνομικοί να προχωρούν σε καθολικούς ελέγχους σε αυτοκίνητα, σταματώντας όλα όσα κινούνται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η μετακίνηση.

Αστυνομικοί σταματούσαν όλα τα αυτοκίνητα σε διάφορα σημεία, (Σύνταγμα, Χίλτον, Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Κηφισίας κλ.π.) και έλεγχαν αν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, τα μπλόκα ήταν όλες τις ώρες μέχρι το πρωί σε διάφορους κόμβους της πρωτεύουσας και σε μεγάλους οδικούς άξονες και το ίδιο θα ισχύσει την Κυριακή (07/03) και κάθε μέρα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι την λήξη του νέου lockdown.

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των ελέγχων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια, που από το πρωί της Πέμπτης (04/03) είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εκτιναχτεί, αφού το προηγούμενο διάστημα ήταν κατά μέσο όρο κάτω από 65.000 την ημέρα, ενώ την Πέμπτη (04/03) και Παρασκευή (05/03) αυξήθηκαν σε 72.733 και 75.085 αντίστοιχα.

Καθημερινά γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις του επιτελείου της ΕΛΑΣ με τις αστυνομικές υπηρεσίες και δίνονται εντολές για τον συντονισμό των δυνάμεων.

Με βάση αυτές τις εντολές το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Όπως είχε τονίσει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι θα είναι πολύ πιο αυστηροί.

Μικρές πιθανότητες να γλιτώσουν οι παραβάτες

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του Αρχηγείου τις ώρες αυτές και ειδικά το Σαββατοκύριακο είναι εύκολο πλέον να ελέγχονται όλα τα αυτοκίνητα, καθώς η κίνηση είναι πολύ μικρή και δεν δημιουργείται πρόβλημα να κοπεί εντελώς η κυκλοφορία, γι’ αυτό και οι παραβάτες έχουν μικρές πιθανότητες να γλιτώσουν.

Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας το βάρος των ελέγχων πέφτει στις αλλαγές που ισχύουν με την εφαρμογή του νέου σκληρού lockdown, δηλαδή στις κατηγορίες 2 και 3 που αφορούν στις μετακινήσεις για αγορές ή άλλες υποχρεώσεις (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κλ.π.) εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, καθώς και στην κατηγορία 6 που αφορά σε σωματική άσκηση χωρίς όριο με τα πόδια ή ποδήλατο, αλλά απαγόρευση μετακίνησης σε κάποιο προορισμό για τον σκοπό αυτό με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Σχετικά με την κατηγορία 4, (βοήθεια σε άτομο), οι αστυνομικοί έχουν εντολές να ζητούν βεβαιώσεις από τους ελεγχόμενους (ιατρικό πιστοποιητικό, εισιτήρια σε περίπτωση μετάβασης σε σταθμό ή αεροδρόμιο, ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία).

Υπενθυμίζεται ότι στο «βαθύ κόκκινο» μπήκαν από το Σάββατο (06/03) η Φωκίδα και τα Ανώγεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: eurokonissi.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...