Κορονοϊός: Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης εμβολιάζονται πρώτοι – Ακολουθούν άλλοι 43 αξιωματούχοι

Από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν στη χώρα οι πρώτοι εμβολιασμοί (με βάση τα σχέδιο που έχει γίνει) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το εμβόλιο θα κάνουν και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορονοϊό και στη συνέχεια οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών.

Από εκεί και πέρα, προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης αλλά και σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης. Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου περιλαμβάνονται 45 κρατικοί αξιωματούχοι.

Στην παρακάτω λίστα περιλαμβάνονται οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θα κάνουν το εμβόλιο πρώτοι μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (μετά και τη συνάντηση τους στις 21 του μήνα), υπουργοί της κυβέρνησης και αρχηγοί του στρατού και της αστυνομίας.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε την Τετάρτη (23/12) και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην τακτική ενημέρωση, μιλώντας για τους εμβολιασμούς και την «επιχείρηση Ελευθερία».

Μητσοτάκης: Ας κάνουμε πράξη τις ευχές μας για υγεία

Να μετατρέψουμε το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του προς τους πολίτες της ΕΕ το βράδυ της Τετάρτης (23/12) στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας United Against Covid-19.

«Τις φετινές γιορτές, ας κάνουμε πράξη τις ευχές μας για υγεία. Με την σκέψη σε όσους δοκιμάζονται, αλλά και όσους πολεμούν την πανδημία. Προστατεύοντας ο ένας τον άλλο. Και μετατρέποντας το εμβόλιο σε αφετηρία μιας καλύτερης ζωής για όλους», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...