Κορονοϊός: Πρόβλεψη «εφιάλτης» – «70 νεκροί και 700 διασωληνωμένοι τις επόμενες μέρες»

Την πρόβλεψη ότι αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορυφή του παγόβουνου και από την άλλη εβδομάδα και πιθανότατα μετά την 25η Μαρτίου θα αρχίσει μια αργή πορεία προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορονοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι πιθανόν τις επόμενες 2-3 μέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων να φτάσει τους 710, σημειώνοντας δηλαδή νέο ρεκόρ, ενώ θα δούμε και πάνω από 70 νεκρούς τη μέρα.

«Το κοντέρ στις ΜΕΘ θα σταματήσει γύρω στους 700-710 διασωληνωμένους κι εκεί θα σταματήσει η πίεση. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς» ανέφερε.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε επίσης πως από τα μέσα Απριλίου αναμένεται αποκλιμάκωση της κατάστασης, και πως το Πάσχα φέτος θα είναι πιο κανονικό και οι πολίτες θα μπορούν να πάνε στα χωριά τους.

Επίσης σημείωσε ως κάτι πολύ θετικό τα δωρεάν τεστ κατ’ οίκον, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει αυτά να καταγράφονται σε κάποιο κεντρικό σύστημα για να υπάρχει καλύτερη εικόνα των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «ίσως είναι το σωστότερο από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Κάποιος που ανακαλύπτει ότι είναι θετικός, πρέπει να κάνει εξέταση με PCR ή rapid test σε υγειονομική δομή ώστε να δηλωθεί το κρούσμα και να λάβει κατάλληλες πληροφορίες και να γίνει ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του. Χρειάζεται σχεδιασμός».

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...