Κορονοϊός: Πρόστιμα για παραβίαση του lockdown για σκι στην Αυστρία – «Λουκέτο» σε εστιατόρια στο Παρίσι

Αυστηρές κυρώσεις υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης για παραβάτες των μέτρων κατά του κορονοϊού. Στην Αυστρία έπεσαν πρόστιμα σε 96 ξένους που παραβίασαν το lockdown για να κάνουν σκι. Την ίδια ώρα, στο Παρίσι έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα. Στη Γαλλία το Σάββατο (30/01) συνέβησαν νέες διαδηλώσειςκαι συγκρούσεις κατά του νόμου για την ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, η αυστριακή αστυνομία εντόπισε 96 ξένους από διάφορες χώρες της Ευρώπης στον χειμερινό προορισμό για σκι Σεντ Αντον αμ Άρλμπεργκ, οι οποίοι είχαν παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού που αφορούν την είσοδο στη χώρα καθώς και το εθνικό lockdown.

Ο δήμαρχος του Σεντ Άντον, έναν από τους καλύτερους προορισμούς για σκι στη χώρα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεκάδες νεαροί τουρίστες ανά την Ευρώπη είχαν μεταβεί πρόσφατα στη χώρα του καταστρατηγώντας του κανόνες του lockdown σύμφωνα με τους οποίους τα λιφτ του σκι λειτουργούν, αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για τουρίστες και ανοιχτά μόνο για όσους βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

«Μεταξύ άλλων Βρετανοί, Δανοί, Σουηδοί, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Αυστραλοί, Ιρλανδοί και Πολωνοί ελέγχθηκαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα», ανακοίνωσε η αστυνομία του Τυρόλου το βράδυ της Παρασκευής (29/01).

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από μια 15μελή αστυνομική δύναμη και όσοι βρέθηκε ότι είχαν παραβιάσει τους όρους κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο έως και 2.180 ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Αυστρία, μια χώρα με πληθυσμό λίγο κάτω από τα 9 εκατομμύρια, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 413.208 κρούσματα και 7.703 θανάτους από την πανδημία. Τα ημερήσια νέα κρούσματα έχουν μειωθεί στα περίπου 1.500 σε σχέση με την κορύφωση των άνω των 9.000 τον Νοέμβριο, αλλά η μείωσή τους είναι αργή.

Από τις 26 Δεκεμβρίου η χώρα τελεί σήμερα υπό το τρίτο εθνικό lockdown με τα μη απαραίτητα καταστήματα να είναι κλειστά. Επιπλέον από τις 19 Δεκεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου τέθηκαν σε ισχύ ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί ως προς την είσοδο στη χώρα κυρίως για να αποθαρρύνουν τους σκιέρ υποχρεώνοντας να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φθάνουν εκεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Έκλεισαν 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι

Την ώρα που τα εστιατόρια και τα μπαρ παραμένουν κλειστά στη Γαλλία από τα τέλη Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19, οι αρχές ανακάλυψαν την Παρασκευή (29/01) και την Πέμπτη (28/01) 24 εστιατόρια που λειτουργούσαν παράνομα στο Παρίσι, ανακοίνωσε το Σάββατο (30/01) η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές βεβαίωσαν τις σχετικές παραβάσεις και θα επιβάλουν εντός των επόμενων ωρών στους υπεύθυνους το μέτρο του διοικητικού κλεισίματος των καταστημάτων, διάρκειας 15 ημερών, ανέφερε η αστυνομία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Το βράδυ της Παρασκευής (29/01), ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την ενίσχυση των ελέγχων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται από τις 18.00 τοπική ώρα, των παράνομων πάρτι και του «παράνομου ανοίγματος» των εστιατορίων, προκειμένου «οι παρεκκλίσεις ορισμένων να μην καταστρέψουν τις προσπάθειες όλων».

Από την 1η Ιανουαρίου, 34 εμπορικά καταστήματα στο Παρίσι έχουν επίσης κλείσει για ένα δεκαπενθήμερο, εκ των οποίων οκτώ σούπερ μάρκετ, για μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή χρήσης της μάσκας, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, καθημερινά, κατά μέσο όρο, ελέγχονται στο Παρίσι 300 με 400 επιχειρήσεις που υποδέχονται κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι τις πόρτες του για το κοινό άνοιξε την Τετάρτη (27/01), ένα εστιατόριο στη Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, αψηφώντας τους κανόνες που έχουν επιβληθεί κατά της Covid-19, σε μια ένδειξη της ολοένα και αυξανόμενης απογοήτευσης για τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή. Επενέβη η αστυνομία με τον κόσμο να φωνάζει «Ελευθερία, Ελευθερία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...