Κορονοϊός: Προσλήψεις προσωπικού για τις ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα

Την ενδυνάμωση του προγράμματος εμβολιασμού, μέσω της πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και πάσης φύσεως επικουρικού προσωπικού, καθώς και προσλήψεις για την ιατρική κάλυψη των διανεμόντων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, δύνανται να προσλαμβάνεται – κατά παρέκκλιση άλλων διατάξεων – έως τις 31 Ιουλίου 2021 και για ένα έτος επικουρικό προσωπικό:

– στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας

– στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΙΦΕΤ)

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών, για την κάλυψη των έκτακτων και άμεσων αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι δαπάνες μισθοδοσίας θα καλυφθούν από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Επίσης, προβλέπεται ο καθορισμός με ΚΥΑ του τρόπου αμοιβής των φαρμακοποιών για την συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού κατά της Covid – 19, ενώ καθίσταται ο ΕΟΔΥ ως υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που καταχωρίζονται στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών από τον κορονοϊό.

«Έσπασε» το φράγμα των 200.000 εμβολιασμών

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η Ελλάδα ξεπέρασε τον αριθμό των 200.000 εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, που η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο για το τέλος Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιασμοί για την Τετάρτη 28/1 ανήλθαν στους 214.000. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού 2, 05%, καθώς οι εμβολιασμοί επιταχύνονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η εξασφάλιση και της δεύτερης δόσης για όλους όσους έκαναν την πρώτη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...