Κορονοϊός: Προς σκληρό lockdown Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια – Τα σενάρια για τη Θεσσαλονίκη (video)

Προς αυστηρό lockdown φαίνεται πως οδηγούνται Αχαΐα και περιφέρεια Ρεθύμνου, καθώς ήδη από την Τετάρτη (10/02) οι λοιμωξιολόγοι τις έχουν εντάξει στις «κόκκινες» περιοχές, δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια. Δείτε ποια είναι τα σενάρια για τη Θεσσαλονίκη, μετά και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Πέμπτη (11/02). Την Παρασκευή (12/02) συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για τις τελικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Εύβοια, καθώς έχει αρχίσει να καταγράφει πολλά κρούσματα σε πολλές περιοχές. Αν επιβαρυνθεί η κατάσταση αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αττικής σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, οι πληροφορίες από τους λοιμωξιολόγους δείχνουν ότι η κατάσταση επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη, αν είναι είναι σε αυξημένα επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα. Υπάρχουν δύο τάσεις: η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα, η άλλη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες η Σπάρτη θα βγει από το «κόκκινο».

Κομβικό ρόλο, σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην συμπρωτεύουσα και για την προβολή που κάνει το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα ξεκινήσει την Παρασκευή (12/02) στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας την Πέμπτη (11/02)  επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί σε υγειονομικές δομές της πόλης, όπου άκουσε και πολλά παράπονα από τους γιατρούς

Από την προηγούμενη εβδομάδα Θεσσαλονίκη και Αχαΐα έδειχναν τάση προς το… κόκκινο. Θυμηθείτε ποιες περιοχές πέρασαν στο «κόκκινο» (με βάση τον «Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας», ) και πού μπήκαν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, μετά τις ανακοινώσεις της προηγούμενης Παρασκευής (05/02).

Την Πέμπτη (11/02) ήταν η πρώτη ημέρα του lockdown και των νέων έκτακτων μέτρων στην Αττική, αν και η κίνηση στους δρόμους ήταν μεγάλη.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...