Κορονοϊός: Πρόλαβαν… και μπήκαν εργάτες γης στη χώρα με ψευδή αρνητικά τεστ (video)

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι τα rapid test, που διεξήγαγε ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους αλβανούς πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό», στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.

Μόνο που πριν κλείσουν τα σύνορα στη βόρεια Ελλάδα, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, κάποιοι… πρόλαβαν και μπήκαν εργάτες γης στη χώρα με ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό» στα τεστ. Αργότερα έγινε γνωστό ότι από τα χερσαία σύνορα περνούν μόνο Έλληνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συγκεκριμένες περιοχές παρατηρήθηκε αύξηση στα κρούσματα και λόγω αυτού του γεγονότος. Όπως στην Αιτωλοακαρνανία, νομός στον οποίο φέρεται να μπήκε σε καραντίνα το χωριό Στάνου, όπου πήγαν εργάτες από την Αλβανία για το μάζεμα της ελιάς.

Την περασμένη Κυριακή (22/11) έγινε γνωστό ότι δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε, όμως, η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα, «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τεστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, υπάρχει, υπάρχει, η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνώριζε, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, είχε πει στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό ότι ενδέχεται η αύξηση κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές να οφείλεται και στη μετακίνηση εργατών και όχι μόνο για το μάζεμα της ελιάς.

Φωτογραφία: pixabay

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...