Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 265 νέα κρούσματα στην Αττική

Η Αττική συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα κρούσματα κορονοϊού, με βάση και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα (01/02). Για άλλη μια μέρα ήταν η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα, έχοντας σχεδόν τα μισά απ’ όσα ανακοινώθηκαν. Πού εντοπίστηκαν τα 265 νέα κρούσματα στην Αττική. «Φωτιά» το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να «βράζει» με 64 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει 46 και ο Πειραιάς 41.

Η Ανατολική Αττική έχει 39 κρούσματα, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών 32, ο Νότιος Τομέας Αθηνών 24, η Δυτική Αττική 14 και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού 5.

Όσον αφορά στην αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους ο Δυτικός Τομέας Αθηνών έχει τα περισσότερα με 9,39, με τον Πειραιά να έρχεται δεύτερος με 9,13 και Τρίτη η Δυτική Αττική με 8,7 μολύνσεις.

Από εκεί και πέρα η Ανατολική Αττική μετρά 7,76 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, τα Νησιά του Αργοσαρωνικού 6,7, ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών 6,22, ο Βόρειος Τομέας Αθηνών 5,41 και ο Νότιος Τομέας Αθηνών 4,53.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 543 νέα κρούσματα τα 265 εντοπίζονται στην Αττική με την πίεση να είναι μεγάλη. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που το λεκανοπέδιο έγινε «κόκκινο», με βάση τα νέα έκτακτα μέτρα που έχει ισχύ έως της 8 Φλεβάρη (ανακοινώθηκαν και μέσω της σχετικής ΚΥΑ), σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός. Με αύξηση του αύξηση του RT (δείκτης μεταδοτικότητας) στο 1,01.

Σημειώνεται ότι στην Αττική η απαγόρευση κυκλοφορίας έχει ισχύ από τις 21:00 τις βραδινές ώρες και όχι από τις 18:00, όπως στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...