Κορονοϊός: Πότε τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 2.000 – Τι «βλέπει» ο Τζανάκης (video)

Αισιόδοξος ότι μετά τις 20 Απριλίου τα δύο τρίτα της χώρας θα είναι «κίτρινα» ή «πράσινα» στον επιδημιολογικό χάρτη, εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν «μονότονα σχεδόν» ότι μετά τις 15 Απριλίου η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων θα είναι σαφής, μπορεί και κάτω από 2.000.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να βγει έξω καθώς δεν κολλάει στην εξοχή ο ιός αλλά πολύ προσεκτικά, χωρίς χαλάρωση και με υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τεστ κάθε εβδομάδα και τήρηση των μέτρων από όλους.

Ο καθηγητής τόνισε ότι στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, άπαντες ήταν στις καφετέριες και δεν σημειώθηκε αναζωπύρωση τόσο γρήγορα.

«Ο ιός είναι χειμωνιάτικος και στις αρχές της άνοιξης. Από μόνος του κάνει κοιλιά. Μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να μαυρίζουμε τον κόσμο. Να προσέξει λίγο ο κόσμος και όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Μανωλόπουλος: Ή Πάσχα ή καλοκαίρι

Από την πλευρά του ο καθηγητής φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος στο ερώτημα εάν το δίλημμα είναι ή Πάσχα ή καλοκαίρι απάντησε ότι δεν γίνονται και τα δύο και πως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Εξήγησε ότι καθώς τα κρούσματα είναι γύρω στις 3.000, τα λύματα δείχνουν αποκλιμάκωση μετά από 10 με 15 ημέρες, δεν βλέπει πώς θα φτάναμε στις πέντε εβδομάδες που μένουν να μιλάμε για Πάσχα στο χωριό, ανεξάρτητα από το τι θα έχει αλλάξει στο lockdown.

Τόνισε ότι το Πάσχα θα είναι μέσα στην «κόκκινη ζώνη» και χρειάζεται προσοχή ώστε μέσα στο Μάιο να μειωθούν τα κρούσματα και μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, να έχουμε χαμηλά νούμερα κρουσμάτων τον Ιούνιο και να κάνουμε ένα «σχεδόν κανονικό» καλοκαίρι.

«Το αν ανοίξουμε ή όχι το Πάσχα, δεν είμαι στην επιτροπή, δεν θα το αποφασίσω, αλλά με Πάσχα στο χωριό μπορεί αν έχουμε αναζωπύρωση κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...