Κορονοϊός: Πώς λειτουργούν τα «ξενοδοχεία καραντίνας» στην Ιταλία – Με στόχο τη μείωση της μεταδοτικότητας (video)

Η Ιταλία αντιμετωπίζει και αυτή μεγάλο πρόβλημα και με το 2ο κύμα κορονοϊού και σε όλη τη χώρα δεκάδες ξενοδοχεία υποδέχονται και φιλοξενούν ασθενείς Covid.

Πρόκειται για άτομα με ελαφρά συμπτώματα ή εντελώς ασυμπτωματικά, καθώς και επισκέπτες από το εξωτερικό που εντοπίζονται θετικοί. Στα ξενοδοχεία αυτά οι ασθενείς μπαίνουν σε απομόνωση και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να μολύνουν άλλους.

Βάσει συμφωνιών με τις Aρχές, και ανάλογα με την περίπτωση, οι επιχειρήσεις εισπράττουν μια αποζημίωση, είτε από τους φιλοξενούμενους ή από την πολιτική προστασία.

Ο στόχος είναι διπλός. Αφενός, η αποσυμπίεση των νοσοκομείων, και αφετέρου, η στήριξη ενός κλάδου που συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία. Το σχέδιο προβλέπει τη διάθεση 20.000 ξενοδοχειακών κλινών, όμως προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Ιταλίας, στη Ρώμη λειτουργούν 200 από τα 1200 ξενοδοχεία. Από αυτά, μόλις 15 είναι διαθέσιμα σε ασθενείς και μόνο τα 7 είναι λειτουργικά.

«Είμαστε 20 λεπτά έξω από τη Ρώμη, σε ένα ξενοδοχείο που διαθέτει συνολικά 50 δωμάτια. Τα δέκα φιλοξενούν ασθενείς κορονοϊού, με ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Είναι ένα από τα πιο γεμάτα ξενοδοχεία αυτή τη στιγμή. Από τον περασμένο Απρίλιο έχει δεχθεί πάνω από 500 ασθενείς και συχνά ήταν όλο γεμάτο», μεταδίδει η ανταποκρίτρια του euronews στη Ρώμη Τζιόρτζια Ορλάντι.

Οι τοπικές αρχές δίνουν αποζημίωση 30 ευρώ για κάθε φιλοξενούμενο ασθενή, καλύπτοντας το κόστος καθαριότητας και απολύμανσης. Υπό κανονικές συνθήκες, το ξενοδοχείο θα εισέπραττε τα διπλάσια. Η διευθύντρια όμως εξηγεί ότι, με τα έσοδα να έχουν μειωθεί κατά 70%, αν δεν υπήρχε αυτή η ευκαιρία το ξενοδοχείο θα είχε κλείσει, όπως έκαναν πολλά άλλα.

«Χρειάστηκε να ζητήσω δάνειο για να συνεχίσω τις πληρωμές των προμηθευτών. Χάρη στο σχέδιο αυτό, όμως, κατάφερα να κρατήσω την επιχείρηση ζωντανή, να πληρώνω τους φόρους, το ενοίκιο και τους λογαριασμούς», λέει στο «euronews» η Αντονέλα ντε Γκρεγκόριο.

Ξενοδοχεία της Ιταλίας έχουν κληθεί και στο παρελθόν να φιλοξενήσουν κόσμο σε έκτακτη ανάγκη, όπως έγινε με τους σεισμούς του 2016. Τώρα όμως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη. «Είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν μας ζητούσαν 2 με 3 δωμάτια κάθε 5-6 μήνες, κι αυτό όταν είχε συμβεί μια διαρροή αερίου σε κάποιο κτίριο, για παράδειγμα», εξηγεί η ντε Γκρεγκόριο.

Οι επιχειρηματίες και οι απασχολούμενοι του κλάδου δεν εφησυχάζουν. Ανησυχούν για το μέλλον, καθώς δεν έχουν ιδέα πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Και ελπίζουν πως το γεγονός ότι φιλοξένησαν ασθενείς με κορονοϊό δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς πελάτες.

Πηγή: euronews.gr

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...