Κορονοϊός: Πώς «κοκκίνισαν» Καλλιθέα, Μαρούσι και Ίλιον – Καλπάζουν τα κρούσματα (video)

Η κατάσταση με τον κορονοϊό παραμένει δύσκολη σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αττική (ανακοινώθηκαν 676 νέα κρούσματα από τα 1.327 συνολικά στη χώρα), και στον χάρτη με τις «κόκκινες» γειτονιές της πρωτεύουσας συνεχώς προστίθενται νέες. Συγκεκριμένα, Καλλιθέα, Ίλιον και Μαρούσι είναι οι τρεις νέοι δήμοι στην Αττική όπου τα κρούσματα «καλπάζουν»…

Τα «κοντέρ» έχει… σπάσει η Καλλιθέα, όπου καταγράφονται 224 κρούσματα έναντι 73 στις αρχές Φεβρουαρίου. Στην περιοχή του Ιλίου εντοπίστηκαν 143 φορείς σε αντιδιαστολή με τα 75 της πρώτης του μηνός και 134 στο Μαρούσι όπου πριν από εννέα ημέρες ήταν 104. Οι δύο από τις τρεις περιοχές έχουν μεγάλο σταθμό ηλεκτρικού.

Ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Καλλιθέα

Στην περιοχή της Καλλιθέας, που διαθέτει 100.000 μόνιμους κατοίκους, ο κορονοϊός σύμφωνα με το «Star» «χτυπάει κόκκινο». Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμα αρκετοί συμπολίτες μας που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, αδιαφορώντας για τα μέτρα και τη δημόσια υγεία.

Στην «εντατική» τα νοσοκομεία

Το κέντρο της Αθήνας σφυροκοπείται καθημερινά από νέες μολύνσεις με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια τους. Χαρακτηριστικά 1.710 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Την Τετάρτη (10/0) είχαμε 238 εισαγωγές και 183 εξιτήρια. Συνολικά 1.397 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες κορονοϊού και 313 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στην Αθήνα μόνο 56 κρεβάτια είναι κενά στην εντατική.

Εδώ και ένα χρόνο οι γιατροί έχουν επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο για να κρατήσουν όσο μπορούν τον ιό έξω από τα νοσοκομεία.

«Πρέπει πλέον να σταματήσει η χαλαρότητα, γιατί σε λίγο θα μείνουμε από δυνάμεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που εδώ και ένα χρόνο είναι πιεσμένοι με τον Covid. Είναι κουρασμένοι, έχουν φθάσει στο όριό τους», είπε ο επίκουρος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γιώργος Μαρίνος.

Η Αττική είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που είναι κατακόκκινη. Σύμφωνα με Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Την Πέμπτη (11/02) ήταν η πρώτη ημέρα του lockdown και των νέων έκτακτων μέτρων στην Αττική, αν και η κίνηση στους δρόμους ήταν μεγάλη.

(πληροφορίες από Star)

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...