Κορονοϊος: Πώς και πότε θα γίνει άρση του lockdown – Εφόσον πέσουν τα κρούσματα

Τα πολλά κρούσματα και κυρίως η εκτόξευση των διασωληνωμένων που πλησιάζουν πλέον τους 500 και έχουν φέρει στα όριά του το σύστημα Υγείας, αναγκάζουν την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει τα πλάνα της σε ό,τι αφορά στην άρση του lockdown. Παρότι, λοιπόν, το αρχικό πλάνο ήθελε να επιστρέφουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα από την 1η Δεκεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ότι θα ξεκινήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου, ειδικά από τη στιγμή που το θέμα της τηλεκπαίδευσης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και εξελίσσεται σε μεγάλο φιάσκο.

Την αμέσως επόμενη Δευτέρα, στις 14 του μήνα, αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα. Η περίοδος θα είναι εορταστική και οι καταστηματάρχες θα έχουν, άλλωστε, την ευκαιρία να δουλέψουν και να καλύψουν μέρος των εσόδων που έχασαν στο διάστημα της καραντίνας. Να πάρουν, με απλά λόγια, μια ανάσα μετά την απραξία του ενός μήνα.

Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία και με όρους καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι εγκυμονεί κινδύνους. Το πλάνο θέλει την κυβέρνηση να επιδοτεί θερμαντικά σώματα προκειμένου ο κόσμος να κάθεται σε ανοικτό χώρο. Επιπλέον, τα μαγαζιά ενδέχεται να κλείνουν στις 22.00 ή στις 23.00.

Βέβαια, την Πέμπτη (19/11) ο Στέλιος Πέτσας έστειλε σαφέστατο μήνυμα. «Τηρήστε τα μέτρα για να αρθεί το lockdown», υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ενώ όπως συμπλήρωσε, θα κλείσουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και θα γίνονται rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα.

Πηγή: altsantiri.gr

Παρόμοια άρθρα

Πιο δημοφιλή

Υπηρεσίες Απεντόμωσης και Απολύμανσης από την Agro Health

Απεντόμωση ή απολύμανση (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι η εργασία με την οποία γίνεται η καταπολέμηση όλων των ειδών ενοχλητικών - επιβλαβών εντόμων για την...

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ AGRO HEALTH

Μυοκτονία – τρωκτικοκτονία ή εργασία απολύμανσης για ποντίκια (όπως αναφέρεται λανθασμένα) είναι καταπολέμηση τρωκτικών επικινδύνων για την δημόσια υγεία και τον άνθρωπο. Υπάρχουν αρκετοί...

Μάθε για την υπερτροφή των βιολογικών σπόρων κάνναβης

Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης...